Χανιά | «Στον αέρα» ο δρόμος του Ντερέ… «Βροχή» από λάθη και κακοτεχνίες | Photos

χανιά-στον-αέρα-ο-δρόμος-του-ντερέ-198788

nteres2
Την «χαριστική βολή» στο οδικό δίκτυο του Ντερέ έδωσε η θεομηνία των προηγούμενων ημερών, με αποτέλεσμα, η πρόσβαση στο χωριό να είναι εξαιρετικά επικίνδυνη έως αδύνατη. Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες του zarpa.gr, το έδαφος κάτω από την άσφαλτο έχει «ξεκουφιστεί», μετά από διαρκείς βροχές και κατολισθήσεις, καθιστώντας ιδιαίτερα επικίνδυνη την πρόσβαση από το σημείο.

nteres1

Στις 3 Δεκεμβρίου 2013, όπως είχε γράψει το zarpa.gr, (ΕΔΩ) οι σφοδρές βροχοπτώσεις είχαν προκαλέσει εκτεταμένες κατολισθήσεις στην περιοχή, με αποτέλεσμα έκτοτε, τα λεωφορεία του υπεραστικού ΚΤΕΛ για λόγους ασφαλείας να μην περνούν από τον Ντερέ αφήνοντας μαθητές και ηλικιωμένους… στη μοίρα τους.

Φωτογραφία0019Ωστόσο, τα έντονα φαινόμενα των τελευταίων ημερών, προκάλεσαν πλημμύρες και εκτεταμένες κατολισθήσεις, με το χωριό σήμερα να παρουσιάζει την εικόνα που βλέπετε και η οποία πιθανόν να μην ήταν αυτή, εάν κάποια έργα είχαν γίνει όπως έπρεπε. Άλλωστε, κάθε χρόνο για τις επισκευές και την συντήρηση του συγκεκριμένου δρόμου, δαπανώνται αρκετά χρήματα, την ώρα που δεν έχει ακόμη δρομολογηθεί η κατασκευή γέφυρας στο σημείο που αποτελεί πάγιο αίτημα των κατοίκων.

Φωτογραφία0016 (1)Η πρόσβαση στο χωριό γίνεται από τα Παπαδιανά ενώ συνεργεία του Δήμου Πλατανιά εργάζονταν μέχρι το βράδυ της Παρασκευής με στόχο νωρίς το πρωί του Σαββάτου να ανοίξει ο δρόμος και από Λίμνη. Μεγάλα προβλήματα έχει όλο σχεδόν το επαρχιακό οδικό δίκτυο του Δήμου Πλατανιά, με κατολισθήσει στο Ζουνάκι και το Ορθούνι (έχει ανοίξει ο δρόμος).  Τεράστια προβλήματα υπάρχουν και στον Κυπάρρισσο 

zarpa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook