Χανιά | Στη Λετονία με το Erasmus+ οι μαθητές του 4ου Γυμνασίου | Photos

χανιά-στη-λετονία-με-το-erasmus-οι-μαθητές-το-536767

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus + με τίτλο «Home alone», το 4o Γυμνάσιο συμμετείχε σε διακρατική συνάντηση των συμμετεχόντων σε αυτό χωρών, η οποία πραγματοποιήθηκε στο σχολείο āņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzija της πόλης Preili της Λετονίας, με τους εκπαιδευτικούς Μπατάκη Ειρήνη και Παράσχου Θεώδορο να εκπροσωπούν το σχολείο.
Η ομάδα του προγράμματος, η οποία απαρτίζεται από σχολεία της Πολωνίας, Ρουμανίας, Σλοβενίας, Ελλάδας, Ισπανίας και Λιθουανίας πραγματεύτηκε τα ακόλουθα θέματα:
Α. Παρουσίαση οπτικοακουστικών δημιουργιών με τίτλο « Η Πολωνία μέσα από την αίσθηση της όσφρησης» , τα οποία δημιούργησαν οι μαθητές του κάθε σχολείου βάσει των εμπειριών που αποκόμισαν από την επίσκεψη τους στην Πολωνία. Β. Έκθεση διακρατικής έρευνας με θέμα την χρήση του Ιντερνετ και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από τους μαθητές. Γ. Παρουσίαση σχεδίων διδασκαλίας που υλοποίησαν οι εταίροι του κάθε σχολείου με θέμα την ανάδειξη και διαχείριση της διαφορετικότητας εντός και εκτός τάξης.
Πέραν των εργασιών που αφορούσαν άμεσα στις δράσεις του σχεδίου, η συνάντηση έδωσε την δυνατότητα σε όλους τους συνεργάτες του προγράμματος να γνωρίσουν τις άριστες υποδομές του λετονικού σχολείου, την φιλόξενη σχολική κοινότητα, και τις πλούσιες εξωδιδακτικές δραστηριότητες των μαθητικών του ομάδων, όπως η σχολική χορωδία , η ομάδα παραδοσιακών χορών και η ομάδα ρομποτικής.

Και οι τρεις ομάδες έχουν λάβει συμμετοχές και διακρίσεις σε πολλούς εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς.

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στο κέντρο νεότητας PAKAC, στο μουσικό και καλλιτεχνικό σχολείο της πόλης, όσο και στο δημαρχείο. Η ομάδα Erasmus συναντήθηκε επιπλέον με εκπροσώπους του δημοτικού συμβουλίου , όπου παρουσιάστηκαν θέματα σχετικά με την εκπαίδευση, την τοπική αγορά εργασίας και οικονομία της περιοχής, η οποία έχει πληγεί από την εντατική μετανάστευση του εγχώριου νεανικού ανθρώπινου δυναμικού προς άλλες πιο εύρωστες οικονομικά Ευρωπαϊκές χώρες.

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών δραστηριοτήτων η ομάδα επισκέφτηκε την έκθεση ζωγραφικής του διεθνώς γνωστού ζωγράφου Mark Rothko, λετονικής καταγωγής, στην πόλη Daugavpils.

Η Λετονία, μια άγνωστη και μακρινή για τους περισσότερους από εμάς χώρα, μας εντυπωσίασε με την ιδιαίτερη φυσιογνωμία της , το πολύ οργανωμένο εκπαιδευτικό της σύστημα, αλλά πάνω από όλα με τους ανθρώπους και τον πολιτισμό της.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook