Χανιά | Στη Βουλή οι ελλείψεις στα σχολεία της Κισσάμου

χανιά-στη-βουλή-οι-ελλείψεις-στα-σχολε-101073
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

nipiagogioΟ Βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης κατέθεσε την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014 αναφορά προς τους Υπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέα Λοβέρδο και Εσωτερικών κ. Αργύρη Ντινόπουλο το  με αριθμό πρωτοκόλλου 16104/29-10-2014 έγγραφο του Δημάρχου Κισσάμου κ. Θεόδωρου Σταθάκη προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέα Λοβέρδο, το οποίο κοινοποιείται στους Βουλευτές του Νομού Χανίων.

Σύμφωνα με τον κ. Σταθάκη «η Τοπική Αυτοδιοίκηση βρίσκεται πάντα σε στενή συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα ως ο αρμόδιος φορέας για την διαχείριση της λειτουργίας και συντήρησης των σχολικών μονάδων και ως τέτοιος γίνεται αποδέκτης του συνόλου των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα σχολεία όπως αυτά της υλικοτεχνικής υποδομής και της έλλειψης διδακτικού προσωπικού».

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμαρχος Κισσάμου θέτει μια σειρά ζητημάτων στον κ. Λοβέρδο, μεταξύ των οποίων:

η ανάγκη αναβάθμισης/εκσυγχρονισμού της υλικοτεχνικής υποδομής και του τεχνολογικού εξοπλισμού των σχολικών μονάδων του Δήμου Κισσάμου, καθώς όπως επισημαίνει «η πενιχρή χρηματοδότηση του Δήμου – και κατά συνέπεια των Σχολικών Επιτροπών – καθιστά αδύνατη τη δυνατότητα κάλυψης των σχετικών αναγκών παρά τα πολυάριθμα αιτήματα σχολικών μονάδων που έχουν υποβληθεί προς το Δήμο Κισσάμου». Ενδεικτικά μάλιστα αναφέρεται το παράδειγμα του ειδικού σχολείου Κισσάμου στο οποίο δεν υπάρχει τουαλέτα ΑμεΑ.

η άμεση τοποθέτηση ενός (1) νηπιαγωγού στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων, ώστε στη συνέχεια να μπορέσει να υποστηριχθεί η εκπαιδευτική διαδικασία στο τμήμα ένταξης του 5ου Νηπιαγωγείου Κισσάμου, όπως έχει δεσμευτεί η Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων. Για το λόγο αυτό ο κ. Σταθάκης ζητά να δοθεί η σχετική έγκριση από τη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας.

Τέλος ο κ. Σταθάκης ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να εξετάσει τη δυνατότητα χρηματοδότησης του Δήμου Κισσάμου για την αποκατάσταση και λειτουργία του κλειστού γυμναστηρίου του 1ου Γυμνασίου Κισσάμου – για το οποίο υπάρχει σχετική μελέτη – και το οποίο αποτελεί το μοναδικό κλειστό χώρο στην περιοχή όπου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αθλητικές δραστηριότητες αλλά και ως πολυχώρος για εκδηλώσεις.

zarpa.gr

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook