Χανιά | Στηρίζουν τον αγώνα των αγροτών οι ιδιωτικοί υπάλληλοι

χανιά-στηρίζουν-τον-αγώνα-των-αγροτών-324630

Την στήριξη του στον δίκαιο αγώνα των αγροτών εκφράζει με ανακοίνωση του το σωματείο ιδιωτικών Υπαλλήλων νομού Χανίων.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Το σωματείο ιδιωτικών Υπαλλήλων νομού Χανίων εκφράζει τη στήριξή του στο δίκαιο αγώνα των αγροτών.

Μέσα στη λαίλαπα των μέτρων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κατόπιν συνεργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου που βάζουν πλάτη στην υλοποίησή τους, αγρότες, εργάτες, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι, μαθητές, φοιτητές  βιώνουν τη χειρότερη οικονομική αφαίμαξη και καταπάτηση των δικαιωμάτων τους με τη στέρηση βασικών κατακτήσεων, φοροληστείας και συνεχόμενων χαρατσιών.

Σε ολόκληρη τη χώρα, οι φτωχοί αγρότες, οι φτωχοί κτηνοτρόφοι στενάζουν και βρίσκονται σε απόγνωση από την πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε., την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) αυτή η πολιτική έχει οδηγήσει την εγχώρια παραγωγή σε συρρίκνωση και τις τιμές παραγωγού στα αγροτικά προϊόντα σε εξευτελιστικά επίπεδα. Από την άλλη το κόστος παραγωγής αυξήθηκε ακόμα περισσότερο και σ’ αυτό συνέβαλε η αύξηση συντελεστή Φ.Π.Α., ο ειδικός φόρος στα καύσιμα, το αγροτικό ρεύμα, κ.α.

Σ’ αυτή την πολιτική είναι προσηλωμένη η κυβέρνηση και με τη στήριξη των κομμάτων του ευρωμονόδρομου έχουν στόχο τη συγκέντρωση της παραγωγής και της γης σε λίγους με βίαιο ξεκλήρισμα των φτωχών αγροτών και κτηνοτρόφων. Παραδίδουν την παραγωγή και εμπορία των αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων στους εμποροβιομήχανους που ήδη κατέχουν μεγάλες αγροτικές εκτάσεις, συσκευαστήρια και εκμεταλλεύονται εργάτες και ξεκληρισμένους αγρότες.

Μόνο με τη συμμαχία μας και τον αγώνα μας μπορούμε να βάλουμε φρένο στην επίθεση κυβέρνησης, Ε.Ε, μεγάλου κεφαλαίου, αλλά και να περάσουμε στην αντεπίθεση να τους ανατρέψουμε, διεκδικώντας εμείς να κάνουμε κουμάντο σ’ αυτόν τον τόπο και να οργανώσουμε την οικονομία με στόχο την ικανοποίηση όλων των αναγκών της εργατικής τάξης, της φτωχής αγροτιάς και των μικρών ΕΒΕ και όχι τα κέρδη των καπιταλιστών.

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 31/01 ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ/ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ, ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΒΡΕΘΟΥΝ 12.00 ΣΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΑ Μ. ΧΩΡΑΦΙΑ

ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 04/02 ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.00 π.μ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΕΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook