Χανιά | Στηρίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση την υλοποίηση του οράματος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για τα Λευκά Όρη

χανιά-στηρίζει-η-τοπική-αυτοδιοίκηση-640039

Η υλοποίηση ενός οράματος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, η ανάδειξη του φυσικού πλούτου των Λευκών Ορέων, βαίνει προς υλοποίηση, με πρωτεργάτη το Ίδρυμα Μητσοτάκη και συνοδοιπόρους σε αυτή την προσπάθεια, την Τοπική Αυτοδιοίκηση της Κρήτης.

Στο πλαίσιο αυτό και προκειμένου αυτή η προσπάθεια να αγκαλιαστεί από τους κατοίκους του τόπου θα πραγματοποιηθεί αύριο στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων στις 7 το απόγευμα με την παρουσία εκπροσώπων του Ιδρύματος καθώς και εκπροσώπων διαφόρων οικολογικών οργανώσεων εκδήλωση-παρουσίαση των μελετών για την Πρότυπη Οικολογική Παρέμβαση στα Λευκά Όρη.

Όπως είπε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης, η συγκεκριμένη μελέτη έχει παρουσιαστεί και στην Αθήνα και κρίθηκε σκόπιμο να παρουσιαστεί και στα Χανιά, προκειμένου να αγαπηθεί και από τον κόσμο και να γίνει κατανοητό και το τι ακριβώς περιλαμβάνει.

Μάλιστα ο κ. Βουλγαράκης σημείωσε πως και η Τοπική αυτοδιοίκηση του νομού έχει αποφασίσει να βοηθήσει με όποιους τρόπους μπορεί στην υλοποίηση της εν λόγο δραστηριότητας με την περιφέρεια Κρήτης να την ενισχύει και οικονομικά.

Τη στήριξη τους στην συγκεκριμένη πρωτοβουλία γνωστοποίησαν με δηλώσεις τους οι δήμαρχοι που παραβρέθηκαν στην συνέντευξη τυπου, Χανίων Αναστάσιος Βάμβουκας, Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης, Σφακίων Γιάννης Ζερβός, ενώ τον δήμο Πλατανιά εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Καλαϊτζάκης.

Στην εκδήλωση του Σαββάτου θα παραβρεθούν η κα Κατερίνα Μητσοτάκη, Πρόεδρος Δ.Σ., «Ίδρυμα Κωνσταντίνος Κ. Μητσοτάκης» και η κα Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, Αντιπρόεδρος Δ.Σ., «Ίδρυμα Κωνσταντίνος Κ. Μητσοτάκη.

Οι οργανώσεις με τους εκπροσώπους τους είναι: Λυδία Καρρά, Πρόεδρος Δ.Σ., Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος & Πολιτισμού

Τριαντάφυλλος Αδαμακόπουλος, Μελετητής, Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος & Πολιτισμού

Μίλτος Γκλέτσος, Συντονιστής Δράσεων Φύσης, Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης

Δρ. Ειρήνη Βαλλιανάτου, Βιολόγος, Συστηματική Βοτανικός, Φυτοκοινωνιολόγος, Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης

Εύη Κορακάκη, Υπεύθυνη Δασικών Προγραμμάτων WWF Ελλάς

Γρηγόρης Δρ. Βάρρας, Αν. Καθηγητής, Εργαστήριο Γεωργικής Μηχανικής & Διαχείρισης Φυσικών Πόρων, ΤΕΙ Ηπείρου

(Επιστημονικώς Υπεύθυνος), WWF Ελλάς.

Σημειώνεται πως ο κ. Τάσος Βάμβουκας έκανε γνωστό πως ο δήμος Χανίων προετοιμάζει ήπια παρέμβαση στον ορεινό όγκο με χάραξη οκτώ μονοπατιών σε Κεραμειά και Θέρισσο, στο πλαίσιο της ανάδειξης και αξιοποίησης του ορεινού όγκου του δήμου.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook