Το Λιμενικό Ταμείο  «τα ρίχνει» στην Εφ. Εναλίων Αρχαιοτήτων για την προβλήτα του Σταυρού

το-λιμενικό-ταμείο-τα-ρίχνει-στην-ε-223368

provlita 4Απάντηση στο δημοσίευμα του zarpa.gr ( δείτε εδώ ) απέστειλε το Λιμενικό Ταμείο Χανίων σχετικά με το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην προβλήτα του Λιμανιού στο Σταυρό Ακρωτηρίου.

Το Λιμενικό Ταμείο για το συγκεκριμένο θέμα ουσιαστικά πετάει το μπαλάκι στην Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων σημειώνοντας καθώς «η συγκεκριμένη προβλήτα βρίσκεται εντός κηρυγμένου θαλάσσιου αρχαιολογικού χώρου.»

Αναλυτικά η απάντηση του Λιμενικού Ταμείου Χανίων:

«Μετά το χθεσινό σας δημοσίευμα σχετικά με την προβλήτα στο Σταυρό Ακρωτηρίου θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι χθες Τετάρτη 10-3-2015 το μεσημέρι κάποιος κάτοικος της περιοχής τηλεφώνησε ανώνυμα στην Τεχνική Υπηρεσία του Λιμενικού Ταμείου Νομού Χανίων και ενημέρωσε ότι η προβλήτα στο Σταυρό έχει υποστεί σημαντικές ζημιές από την πρόσφατη κακοκαιρία. Επισημαίνεται ότι μέχρι χθες κανείς τοπικός φορέας ή κάτοικος δεν είχε ενημερώσει το Λιμενικό Ταμείο για τις συγκεκριμένες ζημιές.

Άμεσα λοιπόν, σήμερα Πέμπτη 11-3-2015 το πρωί πραγματοποιήθηκε αυτοψία από το Λιμενικό Ταμείο στο χώρο και διαπιστώθηκε ότι ένα τμήμα της προβλήτας περίπου 6 μέτρων έχει υποστεί καθίζηση και ανατροπή. Σημειώνεται ότι η προβλήτα έχει συνολικό μήκος 20 μ. και το υπόλοιπο τμήμα της δεν έχει υποστεί καμία ζημιά όπως φαίνεται και στις συνημμένες φωτογραφίες.

Επειδή η συγκεκριμένη προβλήτα βρίσκεται εντός κηρυγμένου θαλάσσιου αρχαιολογικού χώρου καθώς υφίστανται παράκτιες και ενάλιες αρχαιότητες, συνεπάγεται ότι οποιαδήποτε εργασία για την καθαίρεση τμήματος της προβλήτας προϋποθέτει την αντίστοιχη έγκριση της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων, ακόμα και αν οι ζημιές έχουν προέλθει από κακοκαιρία.

Έτσι το Λιμενικό Ταμείο Ν. Χανίων θα υποβάλει άμεσα αίτημα στην Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων για την καθαίρεση και απομάκρυνση του συγκεκριμένου τμήματος της προβλήτας και μόλις αυτό εγκριθεί, το Λιμενικό Ταμείο θα προβεί στις απαραίτητες εργασίες απομάκρυνσης του κατεστραμμένου τμήματος της προβλήτας.

Τέλος, επισημαίνεται ότι αύριο 12-3-2015 θα τοποθετηθούν από το Λιμενικό Ταμείο Ν. Χανίων πλωτές σημαδούρες σήμανσης του τμήματος της προβλήτας που έχει υποστεί καθίζηση για την αποφυγή τυχόν ατυχήματος από βάρκες.»

zarpa.gr

One thought on “Το Λιμενικό Ταμείο  «τα ρίχνει» στην Εφ. Εναλίων Αρχαιοτήτων για την προβλήτα του Σταυρού

  1. Μόνο για απομάκρυνση. Για επισκευή-αντικατάσταση, ούτε λόγος;

    *** Antispam disabled. Check access key in CleanTalk plugin options. Antispam service cleantalk.org. ***

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook