Χανιά | Στην ΔΕΥΑΧ ο Γιάννης Σαρρής

χανιά-στην-δευαχ-ο-γιάννης-σαρρής-141747

sarris deyaxΣυνάντηση με τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΧ πραγματοποίησε ο υποψήφιος δήμαρχος με τη Πρωτοβουλία Πολιτών «Πρώτα ο Άνθρωπος», Γιάννης Σαρρής, μαζί με μέλη και υποψηφίους της κίνησης.

Από τον συνδυασμό, ανακοινώθηκαν τα εξής: «Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης έγινε συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΥΑΧ και το σωματείο των εργαζομένων, ενώ ο Γιάννης Σαρρής μίλησε με τους εργαζόμενους και στη συνέχεια επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΧ στη δεξαμενή στον Άγιο Ιωάννη, καθώς και στο βιολογικό καθαρισμό στον Κουμπελή.

Τόσο από τους εργαζόμενους όσο και από τη διοίκηση εκφράστηκε έντονα η ανησυχία για την απαξίωση της ΔΕΥΑΧ, που προκύπτει από τις δραματικές μειώσεις στο μόνιμο προσωπικό (περίπου 45-55%), μολονότι οι μισθοί και τα λειτουργικά έξοδα της επιχείρησης προέρχονται από ανταποδοτικά τέλη που πληρώνουν οι δημότες. Επιπλέον, η έλλειψη σε μόνιμο προσωπικό δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα τόσο στη μεταφορά της εμπειρίας, όσο και στη διασφάλιση της ποιότητας. Συγκεκριμένα, στις εγκαταστάσεις της δεξαμενής, από όπου γίνεται η διαχείριση των βλαβών για ολόκληρο το νομό Χανίων, υπάρχουν μόλις δύο μόνιμοι εργαζόμενοι!

Από την Πρωτοβουλία Πολιτών τονίστηκε ο σημαντικότατος ρόλος της ΔΕΥΑΧ και η σημασία της υπεράσπισης του δημόσιου χαρακτήρα της. Τη στιγμή που πρόκειται για κερδοφόρα επιχείρηση, η απαξίωση της οδηγεί όλο και πιο κοντά στην ιδιωτικοποίησή της. Τέλος, ο Γιάννης Σαρρής επισήμανε ότι το νερό είναι δημόσιο αγαθό και τέτοιο θα παραμείνει και δεσμεύτηκε ότι θα είναι μπροστά και απέναντι στην πολιτική που διαλύει το δημόσιο τομέα, δίνοντας πάντα προτεραιότητα στους ίδιους τους εργαζόμενους και τις ανάγκες τους».

zarpa.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook