Χανιά | Στην αντιπεριφέρεια κλιμάκιο υποψηφίων του ΚΚΕ

χανιά-στην-αντιπεριφέρεια-κλιμάκιο-υ-137219

laiki sispeirosiΣτην Αντιπεριφέρεια Χανίων περιόδευσε κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Στέλιο Ορφανό, υποψήφιο περιφερειάρχη Κρήτης και τον Αλέκο Μαρινάκη, υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Χανίων με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Όπως ανακοινώθηκε:

«Βασικά ζητήματα που αναδείχθηκαν είναι η αποψίλωση των υπηρεσιών από μόνιμους υπαλλήλους και η αντικατάστασή τους από εργαζόμενους 5μηνης σύμβασης και χωρίς δικαιώματα, φαινόμενο που μαζί με τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις ισχύει σε όλο το Δημόσιο και αποτελεί το μέσο αλλαγής των εργασιακών σχέσεων.

Χαρακτηριστικά ανέφεραν: «Το ΚΚΕ και η Λαϊκή Συσπείρωση έγκαιρα ενημέρωσαν τους εργαζόμενους ότι πρόκειται για σχέδιο που βασικό στόχο έχει το χτύπημα τους δικαιώματος της μόνιμης και σταθερής δουλειάς, τη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων, την επιβολή ελαστικών μορφών απασχόλησης και, τελικά, τη χειροτέρευση των όρων αμοιβής.»

Κάλεσαν τους εργαζόμενους οργανωμένα και άμεσα να απαντήσουν στις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις στο δημόσιο τομέα. Να μην δείξουν καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και την πολιτική που συναποφασίζει με την ΕΕ, την λυκοσυμμαχία του κεφαλαίου. Να γυρίσουν την πλάτη στις δυνάμεις που εμφανίζονται ως φίλοι των εργαζομένων και χύνουν κροκοδείλια δάκρυα, αλλά στην πράξη υπερασπίζονται την ΕΕ της ανεργίας και των ελαστικών σχέσεων εργασίας.

Οι προτάσεις του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης έχουν κριτήριο τα συμφέροντα των εργαζομένων και την ενίσχυση της καθημερινής πάλης κι αυτό επιβάλλεται να γίνει κριτήριο ψήφου στις ερχόμενες εκλογές, ισχυροποιώντας το ΚΚΕ παντού, στην ευρωβουλή, στην περιφέρεια και τους Δήμους»

zarpa.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook