«Χανιά: στα όρια της φτώχειας» | Αυξάνονται οι δικαιούχοι στις κοινωνικές δομές του Δήμου

χανιά-στα-όρια-της-φτώχειας-αυξάνον-651506

Απολογισμό δράσεων για το 2017 έκανε το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Χανίων, τιμώντας τους χορηγούς του και κόβοντας παράλληλα την πρωτοχρονιάτικη πίτα του.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της κοινωνικής υπηρεσίας στο κοινωνικό παντοπωλείο εξυπηρετούνται αυτή στη στιγμή πάνω από 450 οικογένειες και συνολικά 758 άτομα.Βάσει των ίδιων στοιχείων, όλοι οι ωφελούμενοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου διαβιούν σε ακραίες συνθήκες φτώχειας και είναι άνεργοι ή χαμηλοσυνταξιούχοι εκ των οποίων τα 195 είναι παιδιά,οι 183 έγγαμοι, 79 είναι διαζευγμένοι, 181 μοναχικά άτομα, ενώ 63 είναι και οι μονογονεϊκές οικογένειες.

Το 88% των ωφελουμένων έχει συνολικό ετήσιο δηλωθέν εισόδημα κάτω από 6.000 ευρώ, το 21% των ωφελουμένων είναι ΑΜΕΑ, ένα 14% των ωφελουμένων είναι µονογονεϊκές οικογένειες και το 8% τρίτεκνοι/πολύτεκνοι.

Επίσης υποστηρίζεται σε μηνιαία βάση η κοινωνική κουζίνα κατά τακτά χρονικά διαστήματα το Φιλόπτωχο Συσσίτιο Σπλάντζιας και τα κατά τόπους Συσσίτια.

Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Χανίων Ελευθερία Αλιφιεράκη, αφού ευχαρίστησε τους χορηγούς τόνισε ότι «το ποσοστό των νέων αιτήσεων έχει αυξηθεί, ενώ ο αριθμός των ωφελουμένων θα ήταν πολύ μεγαλύτερος αν δεν υπήρχε το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης, το οποίο καταβάλλεται σε 760 άτομα στα Χανιά που δεν είναι ενταγμένοι στο Κοινωνικό Παντοπωλείου λόγω αυτού του επιδόματος». Στην εκδήλωση που έγινε στο ξενοδοχείο ΚΥΔΩΝ συμμετείχε πλήθος κόσμου που στηρίζει τις κοινωνικές δράσεις και τιμήθηκε με πλακέτα από τις κοινωνικές δομές του Δήμου.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook