Χανιά | «Στα σκαριά» η πρώτη ταινία του Θοδωρή Παπαδουλάκη

χανιά-στα-σκαριά-η-πρώτη-ταινία-του-208157

theo_papadoulakisΜία κινηματογραφική ταινία είναι το επόμενο μεγάλο project του Χανιώτη σκηνοθέτη Θοδωρή Παπαδουλάκη και της εταιρίας Indigo View. Συγκεκριμένα, πρόκειται για την πρώτη ταινία μεγάλου μήκους του σκηνοθέτη, η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο στάδιο της προ-παραγωγής και της αναζήτησης επενδυτών. Έχοντας ξεκινήσει από τις (βραβευμένες) ταινίες μικρού μήκους και στη συνέχεια στις πολύ επιτυχημένες τηλεοπτικές «Μπαμπά μην τρέχεις» και «Το Νησί», η… φυσική συνέχεια των πραγμάτων είναι αυτή η ταινία μεγάλου μήκους η οποία πραγματεύεται την αληθινή ιστορία του Εβραϊκού πληθυσμού της Ζακύνθου την περίοδο της κατοχής.

Η ιστορία αυτή, αφού παρουσιάστηκε από το γνωστό ελληνοαμερικανό Γρέγκ Πάππας (Greg Pappas) και τον Στίβεν Πριόβολος (Steven Priovolos), κέντρισε το ενδιαφέρον καταξιωμένων παραγωγών του Χόλυγουντ που θα συμμετάσχουν στην παραγωγή, όπως ο Σιντ Γκάνις (Sid Ganis) και Αλεξ Σίσκιν (Alex Siskin).

Ο Γκρέγκ Πάππας είναι ο πρόεδρος του The Pappas Group, μιας εταιρείας media και δημοσίων σχέσεων, εκδότης του περιοδικού Greek America καθώς και ιδρυτής του Greek America foundation που ως σκοπό έχει την προώθηση της ελληνικής κουλτούρας, ιστορίας και ιδανικών στην Αμερική.

Ο Στίβεν Πριόβολος είναι Διευθυντής Φωτογραφίας με πολλές διεθνείς διακρίσεις.

Ο Σιντ Γκάνις είναι αμερικανός παραγωγός (ελληνικής καταγωγής) που έχει διατελέσει μεταξύ άλλων, πρόεδρος της αμερικανικής ακαδημίας κινηματογράφου (OSCAR) καθώς και πρόεδρος της Paramound pictures, αντιπρόεδρος της Lucasfilms και πρόεδρος μάρκετινγκ και διανομής της Columbia pictures.

Ο Αλεξ Σίσκιν μεταξύ άλλων είναι ο παραγωγός της πρόσφατης μεγάλης επιτυχίας “The Equalizer” με πρωταγωνιστή τον Denzel Washington.

Ο Θοδωρής αυτή την περίοδο ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά με την ανάπτυξη του σεναρίου, σε συνεργασία με τον σεναριογράφο Μπομπ Μπέρις (Bob Burris), και ταξιδεύει συχνά στη Ζάκυνθο ώστε να έρθει σε επαφή με τον τόπο που διαδραματίστηκαν τα γεγονότα. Εκτός της Ζακύνθου, κατά πάσα πιθανότητα, μέρος των γυρισμάτων θα να γίνουν σε περιοχές των Χανίων.

zarpa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook