Χανιά | Στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια για το λογαριασμό επικούρησης οι συνταξιούχοι της Εθνικής Τράπεζας

χανιά-στα-ευρωπαϊκά-δικαστήρια-για-το-664578

Για μια εντελώς αυθαίρετη κίνηση έκανε λόγο ο κ. Γιώργος Ρωμανιάς, πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Κοινωνικής Ασφάλισης , αναφερόμενος στην κατάργηση από την διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας, του λογαριασμού επικούρησης (ΛΕΠΕΤΕ) των συνταξιούχων της Τράπεζας.

Σήμερα, σε εκδήλωση που οργάνωσε ο Σύλλογος των Συνταξιούχων της ΕΤΕ στα Χανιά, με την συμμετοχή του κ. Ρωμανιά, έγινε συζήτηση για τις ενέργειες στις οποίες θα προβούν οι σύλλογοι με μια από αυτές να είναι και προσφυγή στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια.

Ο κ. Ρωμανιάς σε δηλώσεις του σημείωσε μεταξύ άλλων πως η Εθνική Τράπεζα εντελώς χωρίς σχέδιο είπε πως κόβει την επικούρηση παραπέμποντας τους συνταξιούχους της στο ταμείο επικουρικής ασφάλισης του δημοσίου, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία συνενόηση.

Ανέφερε επίσης ο κ. Ρωμανιάς ότι ο συγκεκριμένος λογαριασμός λειτουργεί από το 1949, όπου ο συγκεκριμένος λογαριασμός δεν έχει καμία σχέση με την επικουρική ασφάλιση.

Επισημάνθηκε επίσης οτι πηγαίνοντας στο επικουρικό οι συνταξιούχοι χάνουν το 75% το ποσού που μέχρι πρότινος ελάμβαναν.

Ο κ. Ρωμανιάς τόνισε χαρακτηριστικά πως το όλο θέμα βαρύνει αποκλειστικά την διοίκηση της τράπεζας χωρίς επίσης να αποτελεί προϊόν κάποιας πίεσης από τους θεσμούς.

Μάλιστα και σε ότι αφορά την προσφυγή στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια για το συγκεκριμένο θέμα, ο κ. Ρωμανιάς είπε πως αν συμβεί κάτι τέτοιο η τράπεζα θα υποστεί μεγάλο εξευτελισμό.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook