Χανιά | Σταθάκης : «Απροστάτευτο το φαράγγι της Σαμαριάς»

χανιά-σταθάκης-απροστάτευτο-το-φαρά-110145

stathakisΑπροστάτευτο παραμένει και φέτος το φαράγγι της Σαμαριάς σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης.

Συγκεκριμένα η δήλωση του κ. Σταθάκη αναφέρει τα παρακάτω:

«Τις τελευταίες ημέρες παρατηρούμε σειρά παρεμβάσεων τοπικών βουλευτών της ΝΔ, στη Βουλή και σε αρμόδιες υπηρεσίες, που στοχεύουν στην κατά το δυνατό ομαλότερη λειτουργία του φαραγγιού της Σαμαριάς.

Η προβολή του Εθνικού Δρυμού, η αύξηση της μειωμένης τις τελευταίες δεκαετίες επισκεψιμότητας, η έγκαιρη πρόσληψη εποχικού προσωπικού, η εξασφάλιση της παρουσίας γιατρού, αποτελούν για χρόνια επιδιώξεις φορέων, επιχειρηματιών και της χανιώτικης κοινωνίας και ταυτόχρονα το αντικείμενο Ερωτήσεων, Επερωτήσεων, ή επαφών βουλευτών με κυβερνητικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες. Τις περισσότερες φορές οι προσπάθειες μένουν άκαρπες και αναζητούνται λύσεις ανάγκης (όπως η ευαισθητοποίηση εθελοντών γιατρών), ή διαπιστώνονται μεγάλες καθυστερήσεις (με συνέπεια, για παράδειγμα, οι συμβασιούχοι να απασχολούνται σε περίοδο κατά την οποία το φαράγγι είναι κλειστό).

Και όλα αυτά αφορούν σε έναν χώρο που δέχεται χιλιάδες επισκέπτες ετησίως και συγκαταλέγεται στους σημαντικότερους προορισμούς της Κρήτης, στηρίζοντας την οικονομία του νησιού και της χώρας.

Γίνεται πλέον ξεκάθαρο, πως μετά από δεκαετίες διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, μετά από εξαγγελίες πρωθυπουργών και υπουργών για εκσυγχρονισμό του κράτους, αποτελεσματική οργάνωση της δημόσιας διοίκησης και άμεση αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων παρουσιάζονται, δεν υπάρχει γιατρός στη Σαμαριά και το ολιγάριθμο εποχικό προσωπικό προσλαμβάνεται με μεγάλη καθυστέρηση, μετά από αγωνιώδεις εκκλήσεις των τοπικών Αρχών και φορέων, όταν «ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι» και ο κίνδυνος για την ασφάλεια των επισκεπτών είναι ορατός, όταν διακυβεύεται τελικά η ίδια η λειτουργία του Εθνικού Δρυμού και η αξιοπιστία του Κράτους. Και για να ξεπεραστούν τα εμπόδια, πολλά από τα οποία οφείλονται στα μνημόνια και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, απαιτούνται παρεμβάσεις των τοπικών βουλευτών της ΝΔ ως νέων «Μαυρογιαλούρων» προκειμένου να γίνουν τα αυτονόητα. Αυτά που θα σχεδιάσει και θα εφαρμόσει άμεσα ως κυβέρνηση ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. προς όφελος των πολιτών.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook