Χανιά | Σπουδαίοι επιστήμονες και ιστορικοί στην ημερίδα «Πόλη, Δημοκρατία, Αρχιτεκτονική»

χανιά-σπουδαίοι-επιστήμονες-και-ιστο-602243

Πρωτότυπες εργασίες φοιτητών που πραγματεύονται θέματα όπως η «Ελληνικότητα» της εθνικοφροσύνης, η επιβεβλημένη λευκότητα του Αιγαίου κλπ, αλλά και ομιλίες από διακεκριμένους επιστήμονες και ιστορικούς πρόκειται να παρουσιαστούν στην ημερίδα και στο σεμινάριο που θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου Χανίων «Ο Χρυσόστομος», στις 30 Οκτωβρίου με θέμα «Πόλη, Δημοκρατία, Αρχιτεκτονική».

Ειδικότερα, το συγκεκριμένο σεμινάριο με τις εργασίες των φοιτητών, εντάσσεται στα πλαίσια της ημερίδας με θέμα «Πόλη, Δημοκρατία, Αρχιτεκτονική», και συγκροτείται από δύο διακριτά μέρη: Το πρωί της Δευτέρας 30 Οκτωβρίου θα λάβει χώρα Εργαστήριο με τίτλο «Εκφράσεις ολοκληρωτισμού στη νεοελληνική αρχιτεκτονική και πόλη» όπου θα παρουσιαστούν εργασίες φοιτητών/τριών που εκπονήθηκαν σε κατ’ επιλογήν μάθημα « Νοελληνική Αρχιτεκτονική & Πολιτισμός» στην Σχολή Αρχιτεκτόνων μηχ. του Πολυτεχνείου Κρήτης το οποίο διδάσκει η καθηγήτρια Αμαλία Κωτσάκη.

Το απόγευμα της Δευτέρας αφιερώνεται σε ημερίδα κατά την οποία θα επιχειρηθεί να προσεγγισθεί το κρίσιμο ερώτημα του κατά πόσον η αρχιτεκτονική και ο χώρος γενικότερα μπορεί να συμβάλει στην ενίσχυση της Δημοκρατίας και πώς η Δημοκρατία επηρεάζει την διαμόρφωση του χώρου αντίστοιχα, εστιασμένο κυρίως στην νεώτερη και σύγχρονη Ελλάδα.

Η εν λόγω διοργάνωση εντάσσεται στο πλαίσιο των προ-ημερίδων του συνεδρίου με τίτλο «Τέχνη & Δημοκρατία» που οργανώνει το Ίδρυμα της Βουλής στο Μουσείο της Ακρόπολης 7,8,9 Δεκεμβρίου 2017.

Το εργαστήριο είναι ανοικτό μόνο στους φοιτητές/τριεςτης Σχολής Αρχιτεκτόνων του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Η ημερίδα είναι ανοικτή στο κοινό και η είσοδος ελεύθερη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook