Χανιά | Σουίτες στο κτίριο της κατάληψης της Rosa Nera; Τι λέει για το διαγωνισμό ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου;

χανιά-σουίτες-στο-κτίριο-της-κατάληψη-526231

Διαψεύδει δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής, ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Βασίλης Διγαλάκης, σύμφωνα με το οποίο έχει «πριν λίγες ημέρες τελεσφόρησε διαγωνισμός του Πολυτεχνείου Κρήτης που αφορά στην πολυετή εκμίσθωση του  ιστορικού κτιρίου Rosa Nera στην Μεσαιωνική Πόλη στα Χανιά.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες το κτίριο ανέλαβε για 25 έτη, η ισραηλινών συμφερόντων εταιρεία Ambassador Resisted στην οποία επικεφαλής φέρεται ο κ. Ισαακ Μπρος. Η ίδια εταιρεία απέκτησε πρόσφατα κτίριο στο ενετικό λιμάνι στο οποίο λειτουργεί ήδη το Ambassadors Residence Boutique Hotel. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές η επένδυση στο 4.500 τ.μ Rosa Nera -στο οποίο και εκτιμάται ότι θα δημιουργηθούν 45 junior και κανονικές σουίτες- αναμένεται να «αγγίξει» συνολικά το ποσό των 30 εκατ. ευρώ.»

Το zarpanews.gr, επικοινώνησε με τον Πρύτανη του Π.Κ. κ. Διγαλάκη και σύμφωνα με τα λεγόμενα του, ο διαγωνισμός για το κτίριο βρίσκεται σε εξέλιξη, άρα τουλάχιστον προς το παρόν δεν έχει προκύψει καμία εκμίσθωση του κτιρίου σε καμία εταιρεία.

Σε ερώτηση μας επίσης για το πότε αναμένεται να υπάρξει εξέλιξη και να τελεσφορήσει ο διαγωνισμός, αλλά και για το πόσες εταιρείες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για το κτίριο, ο Πρύτανης του ιδρύματος είπε πως επειδή η όλη διαδικασία είναι σε εξέλιξη, δεν μπορεί ο ίδιος να κάνει κάποια δήλωση.

Αυτό πάντως δεν σημαίνει ότι στο άμεσο μέλλον δεν θα υπάρξει κάποια εξέλιξη καθώς ο διαγωνισμός είναι διεθνής και άρα το ενδιαφέρον για ένα κτίριο τέτοιας αξίας είναι ιδιαίτερα μεγάλο.

Αναμένονται εξελίξεις…

zarpanews.gr

4 thoughts on “Χανιά | Σουίτες στο κτίριο της κατάληψης της Rosa Nera; Τι λέει για το διαγωνισμό ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου;

  1. Ο διαγωνισμός δεν γίνεται με διαφάνεια όπως οφείλεται; Είναι κεκλεισμένων των θυρών, γιατί; Γιατί τέτοιες πρακτικές σε δημόσια περιουσία που αντί να χρησιμοποιηθεί από την ίδια την κοινωνία για την ίδια την κοινωνία να ξεπουλιέται για τουρισμό όχι από ιδιώτη αλλά από ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα όπως το Πολυτεχνείο; Έγιναν και οι πρυτάνεις επιχειρηματίες; Μάλιστα ενδιαφέρον έχει ότι ο συγκεκριμένος πρύτανης φτάνει την λήξη της θητείας του φέτος τον Αύγουστο… Βιάζεται μήπως για κάτι; Ή μετά την λήξη της θητείας του θα τον δούμε «ξενοδόχο» ;

  2. Τι σημαίνει αξιοποίηση από την κοινωνία για την ίδια την κοινωνία; Μήπως να πληρώνει η κοινωνία μέσω του Πολυτεχνείου Κρήτης τους λογαριασμούς νερού και ρεύματος σε καταληψίες; Ή να πληρώσει το λογαριασμό όταν πέσει η σκεπή πάνω στα κεφάλια τους; Όποιος έχει στοιχεία για ξεπούλημα και αδιαφανείς διαδικασίες ας τα καταθέσει. Παιδιαρίσματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook