Χανιά | Σκουπιδαριό στον πυθμένα της λίμνης της Αγιάς | Κίνδυνος για το οικοσύστημα

χανιά-σκουπιδαριό-στον-πυθμένα-της-λί-243725

Την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε συνάντηση των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων (Τμήμα Περιβάλλοντος  & Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών) με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης για την παρουσίαση του δεύτερου σταδίου του ερευνητικού έργου της Π.Ε. Χανίων με αντικείμενο την μελέτη της συσσώρευσης φερτών υλικών στην Λίμνη της Αγιάς.

voulgarakis tmima periballontosΣτα πλαίσια του παραπάνω έργου πραγματοποιήθηκε αναλυτική βυθομέτρηση της Λίμνης και χαρτογράφηση της βλάστησης. Διαπιστώθηκε ότι έχουν συσσωρευτεί φερτά υλικά στον πυθμένα της λίμνης και έχει επεκταθεί η βλάστηση ιδιαίτερα των καλαμιώνων με αρνητικές συνέπειες στο οικοσύστημα της λίμνης. Προτάθηκαν λύσεις που θα αξιολογηθούν από τους ερευνητές του ΜΦΙ και θα παρουσιαστούν μετά την απαραίτητη αξιολόγηση τους το αμέσως προσεχές διάστημα.

Οι παραπάνω δράσεις εντάσσονται στην προσπάθεια της Π.Ε. Χανίων να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για την ορθολογική διαχείριση και προστασία του σημαντικού αυτού υγροτόπου προς όφελος του συνόλου της κοινωνίας.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook