Χανιά | Σκληρή απάντηση του Δήμου Κανδάνου – Σελίνου στην Πρωτοβουλία Αγώνα Κακοδικιανών

χανιά-σκληρή-απάντηση-του-δήμου-κανδά-410467

Σκληρή απάντηση στην Πρωτοβουλία Αγώνα Κακοδικιανών δίνει με ανακοίνωση του ο δήμος Κανδάνου- Σελίνου που μεταξύ άλλων χαρακτηρίζει τα δημοσιεύματα της ψευδή.

Η ανακοίνωση του δήμου Κανδάνου – Σελίνου:

«Πρέπει επιτέλους να μπει τέλος στα ψευδή δημοσιεύματα της Πρωτοβουλίας Αγώνα Κακοδικιανών. Επιμένουν να δημιουργούν  εντυπώσεις και να παραπληροφορούν τους συνδημότες μας για τον Κινητό Σταθμό Μεταφόρτωσης, με αποκορύφωμα την υδρογεωλογική μελέτη της Περιφέρειας Κρήτης.

Η Δημοτική Αρχή του Δ. Καντάνου-Σελίνου θέλει να εκφράσει τη βαθιά λύπη της για τα δημοσιεύματα που παραπλανούν τον κόσμο όσον αφορά τη σύνταξη μελετών και την αδειοδότηση του ΣΜΑ. Γι αυτό το λόγο θα πρέπει να επισημανθούν τα εξής:

1.Για τη δημιουργία ΣΜΑ στο Κακοδίκι έχει εκπονηθεί μελέτη που περιλαμβάνει: τοπογραφικό, οριζοντιογραφία διαμόρφωσης χώρου, τομές, σχέδια για τοιχεία και χοάνη, μελέτη κυκλοφοριακής σύνδεσης, υδρογεωλογική μελέτη και μελέτη σκοπιμότητας.

2.Πουθενά στην υδρογεωλογική μελέτη δεν αναφέρεται ότι δεν συμφωνούν οι μελετητές με την κατασκευή ΣΜΑ στο Κακοδίκι. Αυτό που αναφέρεται είναι προτάσεις για να μηδενίσουν τις όποιες πιθανότητες υπάρχουν για την επιβάρυνση των υδροφορέων. Αυτό συμβαίνει σε όλες τις αντίστοιχες μελέτες. Γι αυτή την ψευδή είδηση αναμένεται η Περιφέρεια να βγάλει ανακοίνωση.

3.Για την αδειοδότηση του ΣΜΑ υπάρχει θετική γνωμοδότηση από το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, θετική γνωμοδότηση από τη Διεύθυνση Υδάτων, βεβαίωση από πολεοδομία και βεβαίωση από δασαρχείο.

4.Επίσης, ο Δήμος σε συνεργασία με την ΔΕΔΙΣΑ βεβαιώνει ότι η πλύση των οχημάτων θα πραγματοποιείται στο χώρο της στο Ακρωτήρι και βεβαίωση από τη ΔΕΥΑ Χανίων για την παραλαβή των εκπλυμάτων και διαχείρισή τους στις εγκαταστάσεις τους.

Η αλήθεια είναι ότι με το υπ΄αριθμ: 3434/20-10-2016 έγγραφο της Διεύθυνσης Υδάτων Κρήτης γνωμοδότησε θετικά για την εγκατάσταση του Κινητού Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων του Δήμου Καντάνου-Σελίνου στην περιοχή Κακοδικίου.

Η Δημοτική Αρχή επιμένει στη δημιουργία Κοινωνικής Επιτροπής Ελέγχου από τους κατοίκους της δημοτικής κοινότητας Κακοδικίου που σε συνεργασία με την αδειοδοτούσα υπηρεσία θα υπάρξει σωστή και ομαλή λειτουργία του ΣΜΑ.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook