Χανιά | Σκληρή απάντηση Βουλγαράκη στην πρόεδρο του Φιλοζωικού Συλλόγου

χανιά-σκληρή-απάντηση-βουλγαράκη-στη-376835

Σκληρή απάντηση στην πρόεδρο της Πανελλαδικής Φιλοζωικής & Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, δίνει με ανακοίνωση της η Αντιπεριφέρεια Κρήτης, αναφορικά με την καταγγελία της κας Αναστασίας Μπομπολάκη ( δείτε εδώ ) για απαγόρευση οποιασδήποτε φιλοζωικής δράσης από φιλοζωικά σωματεία ή τους δήμους που δεν διαθέτουν τις κατάλληλες υποδομές.

Στην ανακοίνωση της η Αντιπεριφέρεια σημειώνει μεταξύ άλλων πως «η εξώδικη διαμαρτυρία – πρόσκλησής της κυρίας Μπομπολάκη-Βυσσινού Νατάσας διαλαμβάνει ισχυρισμούς ακατάληπτους και στερούμενους παντός λογικού και νομικού ερείσματος.»

Η απάντηση:

Σε απάντηση της από 10-8-2016 εξώδικης διαμαρτυρίας – πρόσκλησης της κυρίας Μπομπολάκη-Βυσσινού Νατάσας, Προέδρου της Πανελλαδικής Φιλοζωικής & Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, που επιδόθηκε στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Χανίων την 19-8-2016, όπως και σε απάντηση των ψευδών δηλώσεών της, και προς αποκατάσταση της αλήθειας, λεκτέα τα κατωτέρω:

Κατ’ αρχήν, με την από 4-7-2016 επιστολή της, η κυρία Μπομπολάκη-Βυσσινού, ζητούσε, επί λέξει: «οδηγίες για την διαδικασία υιοθεσίας ενός αδέσποτου ζώου συντροφιάς από φυσικό πρόσωπο ή φιλοζωικό σωματείο της Ελλάδας ή χώρας μέλους της Ε.Ε. και την μετακίνησή του σε χώρες της Ε.Ε. με σκοπό την αλλαγή ιδιοκτήτη, ως νέου πλέον ιδιοκτήτη» και όχι «διευκρινίσεις για την παροχή του πιστοποιητικού trace», όπως ανακριβώς αναφέρει στην ως άνω από 10-8-2016 εξώδικη διαμαρτυρία – πρόσκλησή της.

Η περιεχόμενη στο υπ’ αριθ. πρωτ. 141067/28-7-2016 έγγραφό μας απάντηση είναι σαφέστατη, βασιζόμενη στην ισχύουσα νομοθεσία, η οποία πρέπει να τηρείται απαρεγκλίτως και καλύπτει απολύτως και επακριβώς το υποβληθέν αίτημα.

Με τις συγκεχυμένες αναφορές της σε θέματα άσχετα, η κυρία Μπομπολάκη-Βυσσινού παρερμηνεύει και εντέλει αλλοιώνει πλήρως το περιεχόμενο και το νόημα του ως άνω εγγράφου μας. Είναι καταφανέστατο δε, ότι, με αυτό τον τρόπο, επιδιώκει την παραπλάνηση και την δημιουργία ψευδών εντυπώσεων, προκειμένου να προσάψει στην Υπηρεσία ανυπόστατες κατηγορίες, συκοφαντώντας την ασυστόλως.

Εν πάση περιπτώσει, επικαλείται γνωμοδότηση του Ν.Σ.Κ. και Υπουργική Απόφαση άσχετες με το τεθέν σ’ εμάς, με την από 4-7-2016 επιστολή της, ζήτημα, τις οποίες, μάλιστα, παρερμηνεύει και εξάγει αυθαίρετα συμπεράσματα.

Γι’ αυτό, παραθέτουμε, αυτολεξεί, την παρ. 12 του άρθρου 2 της Κ.Υ.Α. των Υπουργών Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης – Γεωργίας 280262 (ΦΕΚ Β΄ 1874/17.12.2003) “Όροι και προϋποθέσεις χορήγησης άδειας ίδρυσης και λειτουργίας καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς”: «Επιτρέπεται σε Δήμο ή ζωοφιλικό σωματείο, το οποίο δε διαθέτει την ανάλογη υποδομή, να συμβάλλεται με μέλος ζωοφιλικού σωματείου ή ομάδας ζωόφιλων που διαθέτει μικρό χώρο για ολιγοήμερη παραμονή ζώων μέχρι αποθεραπείας και επανένταξης. Οι συνθήκες νοσηλείας ελέγχονται από την επιτροπή παρακολούθησης του Δήμου που είναι υπεύθυνος για την εφαρμογή του Προγράμματος».

Υπενθυμίζουμε δε, ότι σχετικά με τα κτηνιατρεία, ενδιαιτήματα ζώων και καταφύγια αδέσποτων ζώων, εξακολουθούν να ισχύουν και να έχουν εφαρμογή οι διατάξεις του Νόμου 604 της 10/13.3.1977: Περί ιδρύσεως και λειτουργίας Ιδιωτικών Ιατρείων, Κλινικών και Ενδιαιτημάτων ζώων.- (Α΄ 163) και του Π.Δ. 463 της 3/14.6.1978: Περί των όρων και προϋποθέσεων ιδρύσεως και λειτουργίας ιδιωτικών ιατρείων, κλινικών και ενδιαιτημάτων ζώων, καθορισμού υποχρεώσεων Κτηνιάτρων και τηρουμένων βιβλίων.- (Α΄ 96).

Εν κατακλείδι, η από 10-8-2016 εξώδικη διαμαρτυρία – πρόσκλησής της κυρίας Μπομπολάκη-Βυσσινού Νατάσας διαλαμβάνει ισχυρισμούς ακατάληπτους και στερούμενους παντός λογικού και νομικού ερείσματος. Την καλούμε δε, με την παρούσα δημοσίευση, όπως και μέσω επιστολής που της απεστάλη στις 30-08-2016 (αριθ. πρωτ. 162035), να παύσει την κακόβουλη κριτική και τους ανεπίτρεπτους χαρακτηρισμούς σε βάρος της Υπηρεσίας και να επιρρίπτει ευθύνες σ’ αυτήν για την αδράνεια και τις παραλείψεις αυτών που εκ του Νόμου οφείλουν να μεριμνούν για την περισυλλογή και τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς (άρθρ. 9 Ν. 4039/2012).

Ως εκ τούτου, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων επιφυλάσσεται κάθε νόμιμου δικαιώματός και προτίθεται να προσφύγει στη Δικαιοσύνη με κάθε νόμιμο μέσο προκειμένου να εμποδίσει την περαιτέρω άδικη δυσφήμιση και διαβολή των Υπηρεσιών της από την εν λόγω κυρία.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook