Χανιά | «Σκίζει» το Πολυτεχνείο Κρήτης | Ένα ακόμα βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό | Photos

χανιά-σκίζει-το-πολυτεχνείο-κρήτης-543505

Η ομάδα TUC Eco Racing (TUCer) του Πολυτεχνείου Κρήτης συμμετείχε για δέκατη φορά στον διεθνή διαγωνισμό οικονομίας Shell Eco Marathon 2017, που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο από τις 25 μέχρι τις 28 Μαΐου. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 171 ομάδες εκπαιδευτικών ιδρυμάτων από 29 χώρες της Ευρώπης και της ευρύτερης Μεσογείου.Η ομάδα TUCer σχεδιάζει και αναπτύσσει ηλεκτρικά οχήματα πόλης, χαμηλής κατανάλωσης και μηδενικών ρύπων, που χρησιμοποιούν υδρογόνο ως καύσιμο. Εφέτος συμμετείχε στο διαγωνισμό με το εξελιγμένο όχημά της «Σπύρος Λούης» το οποίο διέθετε νέο πλαίσιο,  νέες αναρτήσεις, νέο σύστημα διεύθυνσης και νέο ηλεκτρικό κινητήρα ώστε να παραμείνει ανταγωνιστικό απέναντι στον διαρκώς αυξανόμενο ανταγωνισμό. Δόθηκε μεγάλη σημασία στις προδιαγραφές ασφαλείας οδηγού και οχήματος. Αναπτύχθηκε, δοκιμάστηκε και τοποθετήθηκε πρωτότυπο σύστημα τηλεμετρίας που καθιστά εφικτή τη πρόσβαση, μέσω μιας ιστοσελίδας, σε ζωντανά δεδομένα από την κατάσταση του οδηγού και του οχήματος. Η συνεχής προσπάθεια της ομάδας να αντιμετωπίζει με απόλυτη σοβαρότητα όλα τα θέματα ασφάλειας στη σχεδίαση του οχήματος, στις κατασκευαστικές διαδικασίες, στις δοκιμές και κύρια στην αγωνιστική της παρουσία, δεν πέρασε απαρατήρητη.Για τέταρτη φορά στην αγωνιστική της πορεία κέρδισε το Βραβείο Ασφάλειας Οχημάτων και συγκέντρωσε διθυραμβικές κριτικές από την επιτροπή του διαγωνισμού. Ο υπεύθυνος ασφαλείας των εξεδρών άντλησης της Shell παρατήρησε ότι η εταιρεία του έχει να μάθει αρκετά από την ομάδα TUCer και η διευθύντρια της Linde Ηνωμένου Βασιλείου και Αφρικής ξεκαθάρισε ότι η ομάδα TUCer κέρδισε το βραβείο ούσα πολύ μπροστά από τις υπόλοιπες ομάδες στον τομέα της ασφάλειας.Στην πίστα, μετά από ένα δύσκολο αγώνα, ο οποίος άφησε εκτός κατάταξης δέκα από τις δεκαπέντε συμμετοχές στην κατηγορία της, η ομάδα TUCer βρέθηκε στην τέταρτη θέση της κατάταξης επιβεβαιώνοντας την αξιοπιστία της και την αγωνιστική της εμπειρία.

Το Πολυτεχνείο Κρήτης με την ομάδα TUC Eco Racing έχει κατακτήσει έξι τρόπαια τα τελευταία δέκα χρόνια καθώς καταφέρνει, επανειλημμένα, να διακρίνεται ανάμεσα στα καλύτερα ιδρύματα της Ευρώπης.

Η ομάδα του 2017 αποτελείται από τους: Σπανουδάκη Πολυχρόνη, Πιπερίδη Σάββα, Σαραντινούδη Νίκο, Παπαδοκοκολάκη Ευτύχη, Μοσχόπουλο Γεράσιμο, Στεφανούλη Θεόδωρο και Τσουρβελούδη Νίκο.

Την ομάδα υποστηρίζουν κάθε χρόνο πλήθος από ενθουσιώδεις φίλους της πράσινης αυτοκίνησης, το Πολυτεχνείο Κρήτης, καθώς και οι χορηγοί της.

zarpanews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook