Χανιά | Σημαντικές ανακοινώσεις Πολάκη για την Υγεία στο Δήμο Καντάνου Σελίνου | Photos

χανιά-σημαντικές-ανακοινώσεις-πολάκ-625965

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, συνοδευόμενος από την Υποδιοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Ελένη Γιακουμάκη, επισκέφτηκε σήμερα το Δήμο Καντάνου Σελίνου όπου προέβη σε σημαντικές ανακοινώσεις αναφορικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες Υγείας στη περιοχή.

Τον κ. Πολάκη υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Αντώνης Περάκης, Αντιδήμαρχοι, δημοτικοί Σύμβουλοι και κάτοικοι της περιοχής.Αρχικά επισκέφτηκαν το Πολιουδοβάρδειο Περιφερειακό ιατρείο Παλαιόχωρας όπου ο Αναπληρωτής διαπίστωσε την κακή κτηριακή κατάσταση του οικήματος και στην συνέχεια μετέβησαν στο Πολιτιστικό κέντρο του Δήμου για να γίνουν οι απαραίτητες δηλώσεις παρουσία κατοίκων της περιοχής.Στην εισαγωγική του ομιλία ο Δήμαρχος κ. Περάκης ευχαρίστησε τον αναπληρωτή Υπουργό για το αμέριστο ενδιαφέρον του και τις παρεμβάσεις του για την επίλυση προβλημάτων της περιοχής. Περιμένουμε είπε ο κ. Περάκης την ανακοίνωση του Υπουργού σε ότι αφορά το περιφερειακό Ιατρείο καθώς ο Δήμος, έπειτα από τις κατευθύνσεις που έλαβε από την 7η Υγειονομική περιφέρεια, παρέδωσε προ εικοσαημέρου μελέτη για την ανακαίνιση του ιατρείου, καθώς και την κατασκευή δύο αυτόνομων μικρών οικιών για την εγκατάσταση των δύο γιατρών που ήδη έχουν προσληφθεί για τη στελέχωση του και αντιμετωπίζουν πρόβλημα στέγασης.Ο κ. Πολάκης αφού πήρε το λόγο σκιαγράφησε τις δράσεις για την Υγεία σε πανελλήνιο επίπεδο και ειδικά για το Νομό Χανίων. Τόνισε ότι η Κυβέρνηση κατάφερε παρά τους δημοσιονομικούς περιορισμούς να ισορροπήσει το σύστημα Υγείας ενισχύοντας το τόσο σε προσωπικό, όσο και σε εξοπλισμό.

Στη περιοχή σας είπε ο κ. Πολάκης έπειτα από τις συντονισμένες προσπάθειες του Δημοτικής αρχης με την 7η Υγειονομική Περιφέρεια υπέβαλαν φάκελο προς το Υπουργείο για την ανακαίνιση του ιατρείου, το οποίο πράγματι χρειάζεται σημαντικές παρεμβάσεις καθώς βρίσκεται λίγο πριν την κατάρρευση.

Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι το έργο εντάχθηκε σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα από το αποθεματικό κεφάλαιο του Υπουργείου και εντός των επόμενων ημερών θα πιστωθεί στην 7η ΥΠΕ το ποσόν των 300.000 Ευρώ για την προκήρυξη του έργου.Η Υποδιοικήτρια της 7ης ΥΠΕ, είπε ότι εντός των επόμενων ημερών θα υπογραφεί προγραμματική σύμβαση ανάμεσα στην ΥΠΕ και το Δήμο όπου θα ανατίθεται η προκήρυξη και επίβλεψη του έργου από τον Δήμο ώστε να επισπευσθούν οι διαδικασίες και το έργο να παραδοθεί στην τοπική κοινωνία εντός του 2018.

Στη συνέχεια ο Αναπληρωτής Υπουργός μετέβη στο Κέντρο Υγείας Καντάνου όπου συνομίλησε με την Διοίκηση και τους γιατρούς που βρισκόταν σε εφημερία. Ανακοίνωσε την πρόσληψη 2 ατόμων, οδηγών ασθενοφόρων, που τα ονόματα τους ήδη έχουν ανακοινωθεί και άμεσα αναλαμβάνουν εργασία, και έτσι με τους ήδη 4 υπηρετούντες θα καλύπτεται επί 24ωρου βάσης η στελέχωση της υπηρεσίας προκειμένου απρόσκοπτα να γίνονται οι διακομιδές προς το Νοσοκομείο.Ταυτόχρονα αναλαμβάνουν άμεσα υπηρεσία 1 Νοσηλεύτρια ΤΕ και μία διοικητική Υπάλληλος. Το γεγονός ότι ήδη έχουν αναλάβει υπηρεσία 2 μόνιμοι Γενικοί γιατροί και 1 Επικουρικός οδοντίατρος, καθώς και η στελέχωση όλων των περιφερειακών ιατρείων με αγροτικούς ιατρούς, αναβάθμισε τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους Δημότες.

Οι γιατροί εξέφρασαν την ικανοποίηση τους και παραδέχτηκαν την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας, ενώ ο Παύλος Πολάκης τους ευχαρίστησε και τους συνεχάρη για το σημαντικό έργο που επιτελούν.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με γεύμα που παραχωρήθηκε στον Αναπληρωτή Υπουργό και τους συνεργάτες του σε ταβέρνα της Καντάνου.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook