Χανιά | Σε παιδική κατασκήνωση οι Σύροι πρόσφυγες – Κρατούμενοι στην Αγία οι Αιγύπτιοι

χανιά-σε-παιδική-κατασκήνωση-οι-σύροι-135877

metanastes8 copyΈξι ημέρες μετά την επιτυχή διάσωση των 345 μη νόμιμων μεταναστών που επέβαιναν στο αλιευτικό σκάφος με πιθανό προορισμό την Ιταλία, το μέλλον τους παραμένει αβέβαιο, με τοπικές αρχές φορείς, συλλογικότητες και αλληλέγγυους πολίτες των Χανίων, να δίνουν αγώνα για την διαχείριση της κατάστασης.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA«Ελεύθεροι» οι Σύροι 

Οι μεν Σύροι πρόσφυγες, από το βράδυ της Παρασκευής, έχουν αφεθεί ελεύθεροι στα Χανιά, έχοντας λάβει από την Αστυνομία το χαρτί της “αναβολής απομάκρυνσης από τη χώρα, με εξάμηνη ισχύ” καθώς δικαιούνται να κάνουν αίτηση για χορήγηση πολιτικού ασύλου. Ωστόσο, από το πρώτο βράδυ προέκυψε το πρόβλημα της διαμονής του, με την Περιφέρεια να εξασφαλίζει ξενοδοχείο για τους μισούς περίπου για δύο νύκτες και το Κοινωνικό Στέκι και την Rosa Nera να αναλαμβάνει τους υπόλοιπους.

Χθες το απόγευμα, σύμφωνα με τον «Αγώνα της Κρήτης», ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου – κατασκήνωσης Rea’s Fun Club κ. Γασπαράκης στον Σταυρό Ακρωτηρίου προσφέρθηκε να φιλοξενήσει ορισμένους από αυτούς τους ανθρώπους στις εγκαταστάσεις του δίχως κάποιο αντίτιμο για τις λίγες ημέρες που χρειάζονται έως ότου αποφασίσουν τι θα κάνουν.

metanastes12 copyΚρατούμενοι οι Αιγύπτιοι

Την ίδια ώρα, προχωρά από την Αστυνομία η πλήρης ταυτοποίηση των στοιχείων των Αιγυπτίων με σκοπό να κινηθεί άμεσα η διαδικασία της διοικητικής τους απέλασης που προβλέπει ο νόμος. Μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής, οι Αιγύπτιοι εξακολουθούσαν να φιλοξενούνται στον εκθεσιακό χώρο της Αγιάς.

Στη φυλακή οι διακινητές

Υπενθυμίζουμε ότι έξι Αιγύπτιοι άνδρες – μέλη του πληρώματος του αλιευτικού, από 16 έως 28 ετών έχουν προφυλακιστεί ως οι διακινητές των μη νόμιμων μεταναστών με πολλές κατηγορίες και σύμφωνα με το νόμο, θα δικαστούν και θα εκτίσουν την ποινή τους (εάν καταδικαστούν) στην Ελλάδα.

Συνέλευση αύριο

Την ίδια ώρα, αύριο θα γίνει συνέλευση όλων των κινημάτων της πόλης, στις 16:00, στη Rosa Nera, ενώ το Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης εξέδωσε ανακοίνωση – έκκληση για βοήθεια και αλληλεγγύη σε όλους τους πολίτες, με όποιο τρόπο μπορούν.

zarpa.gr

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook