Χανιά | Σε νέα βάση οι εμπορικές σχέσεις με την Κίνα

χανιά-σε-νέα-βάση-οι-εμπορικές-σχέσεις-310918
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Σημαντικά οφέλη στις εμπορικές σχέσεις των Χανίων με την Κίνα, σε θέματα τουρισμού και εξαγωγών προϊόντων, αναμένεται να προκύψουν από τo σύμφωνο συνεργασίας, που συνυπέγραψαν Δήμος Χανίων, ΕΒΕΧ και Ελληνο-κινεζικό ινστιτούτο ανάπτυξης  σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο (ΕΔΩ).

Το απόγευμα, στην αίθουσα του Επιμελητήριου, παρουσιάστηκαν οι λεπτομέρειες της συμφωνίας σε θέματα τουρισμού, εμπορίου, προώθησης τοπικών προϊόντων και πολιτισμού: «Δρόμοι ανοίγονται, δουλειά πολλή έχουμε μπροστά μας και ελπίζουμε να καταφέρουμε τα καλύτερα για τον τόπο μας» σχολίασε ο πρόεδρος του ΕΒΕΧ, Γιάννης Μαργαρώνης ενώ ερωτηθείς σχετικά με το σε τι διαφέρει αυτή η προσπάθεια από ανάλογες που έγιναν στο παρελθόν χωρίς σημαντικά αποτελέσματα, τόνισε: «Μέχρι τώρα βλέπαμε μεμονωμένες προσπάθειες. Δεν είναι εύκολο να μπεις σε μία αγορά, μπορεί να χρειαστούν και δύο και τρία χρόνια και ειδικά για την Κίνα που είναι τεράστια και που τώρα έχει ανοίξει τα σύνορά της. Χρειάζεται δουλειά, υπομονή και μέθοδος για να πετύχουμε. Αυτό το Ινστιτούτο λοιπόν μας δίνει τον δίαυλο -κάτω από την ομπρέλα της Πρεσβείας- για να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα».

Όπως διαπίστωσε, «οι Κινέζοι αγαπούν τη χώρα μας, σέβονται την ιστορία μας, θέλουν να δικτυωθούν με τον έξω κόσμο, μετά από τόσα χρόνια ζητούν εξωστέφεια» γι’ αυτό και το «άνοιγμα» που επιχειρείται, παρουσιάζει μεγάλη δυναμική.

Ξανά γάμοι τον Μάρτιο του 2016

Τέλος, ανέφερε πως ο γαμήλιος τουρισμός πάει πολύ καλά και ότι σύντομα, μέσα στον Μάρτιο του 2016, θα έρθουν και άλλα ζευγάρια για γάμους στα Χανιά.

zarpanews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook