Χανιά | Σε κλοιό χιονιά! Σκοτάδι στα Σφακιά και σε χωριά του Πλατανιά | Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

χανιά-σε-κλοιό-χιονιά-σκοτάδι-στα-σφα-478368

Τελευταία ενημέρωση: 18:00

Σε κλοιό χιονιά βρίσκονται και σήμερα τα Χανιά, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις των μετεωρολόγων για την επιδείνωση των καιρικών συνθηκών που θα «χτυπούσαν» ολόκληρο το νησί το τελευταίο 48ωρο.

Οι εκχιονισμοί σταμάτησαν όταν σκοτείνιασε, αφήνοντας τον Ομαλό αποκλεισμένο και χωρίς ρεύμα. Ωστόσο όλοι οι κάτοικοι και οι εκδρομείς είχαν απομακρυνθεί εγκαίρως. Παρεμβάσεις θα γίνονται όπου υπάρχει ανάγκη.

Δεύτερη νύχτα χωρίς ρεύμα τα Σφακιά

Τα μεγαλύτερα προβλήματα αντιμετωπίζει ο δήμος Σφακίων που από χθες στις 9 το βράδυ σχεδόν στο σύνολο του είναι χωρίς ρεύμα.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο zarpanews.gr ο δήμαρχος Σφακίων κ. Γιάννης Ζερβός πιθανότατα το πρόβλημα προέκυψε από κεραυνό που χτύπησε εγκατάσταση της ΔΕΗ βυθίζοντας την περιοχή στο σκοτάδι.

Η ΔΕΗ από χθες ενημερώθηκε για το περιστατικό αλλά οι προσπάθειες αντιμετώπισης του καρποφόρησαν μερικώς, καθώς η πρόσβαση προς την συγκεκριμένη περιοχή σε κάποια σημεία ήταν αδύνατη ενώ και ο εντοπισμός των βλαβών ήταν δύσκολος.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του δημάρχου Σφακίων κ. Ζερβού μέχρι και τις 6 το απόγευμα, είχαν ηλεκτροδοτηθεί τα χωριά: Ίμπρος, Ασκύφου και το τμήμα που ξεκινά από το Φαγκοκάστελο μέχρι την χώρα, ενώ χωρίς ρεύμα παρέμενε η περιοχή από τον Άγιο Ιωάννη μέχρι την Αγία Ρούμελη. Οι περιοχές χωρίς ρεύμα αναμένεται να ηλεκτροδοτηθούν μέχρι αύριο.

Κλειστό εν τω μεταξύ είναι το οδικό δίκτυο στον δήμο Σφακίων από τα Ασκύφου προς Ίμπρο, Ασφένδου και Καλλικράτη, καθώς και ο δρόμος για την Ανώπολη από κατολίσθηση.

Να σημειωθεί ότι ο δρόμος προς Καλλικράτη έχει ανοίξει από τον Αποκόρωνα, με μηχανήματα του Δήμου.

Σε ότι αφορά τον δήμο Πλατανιά,  τα σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης σε αρχίζουν να λύνονται με τα χωριά Καράνου, Μεσκλά , Λάκκοι να έχουν ηλεκτροδοτηθεί.

Χωρίς ρεύμα είναι από χθες στις 7 το απόγευμα μέχρι αυτή την ώρα ο Ομαλός.

Γίνονται προσπάθειες για την αποκατάσταση του προβλήματος.

Ρεύμα επίσης δόθηκε και στα τμήματα του Ανατολικού Σελίνου που ήταν χωρίς ηλεκτροδότηση από χθες.

Στο οδικό δίκτυο, πρόβλημα υπάρχει στον δρόμο για τον Ομαλό, καθώς και στο δρόμο από Πράσσε προς Σέμπρωνα και Πέτρα Σελί.

Άνοιξε ο δρόμος το πρωί από το Δρομόνερο προς τα Φλώρια και εκτιμάται ότι αν δεν υπάρξει κάποια επιδείνωση δεν θα αλλάξει κάτι.

Επίσης όπως είπε στο zarpanews.gr, ο δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης η χιονόπτωση έχει προκαλέσει προβλήματα και εντός οικισμών.

Παρεμβάσεις πάντως εκεί θα γίνονται μόνο όπου υπάρχει ανάγκη.

zarpanews.gr

 

 

 

 

One thought on “Χανιά | Σε κλοιό χιονιά! Σκοτάδι στα Σφακιά και σε χωριά του Πλατανιά | Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook