Χανιά | Σε επιφυλακή για να μην μείνουμε χωρίς νερό | Σύσκεψη στον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης

χανιά-σε-επιφυλακή-για-να-μην-μείνουμε-402500
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκονται οι υπηρεσίες των Χανίων προκειμένου να προλάβουν τυχόν φαινόμενα λειψυδρίας στο νομό, καθώς οι ελάχιστες βροχοπτώσεις την χρονιά που πέρασε, είχαν ως συνέπεια να είναι ορατός ο κίνδυνος της έλλειψης νερού τους καλοκαιρινούς μήνες.

Σε ευρεία σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης στον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης, με την συμμετοχή του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΑΚ κ. Φώτη Καζάζη, του προέδρου της ΔΕΥΑΧ κ. Αντώνη Σχετάκη, της ΔΕΥΑΒΑ κ. Γιάννη Σταματάκη και στελεχών των υπηρεσιών, διαπιστώθηκε η ανάγκη της χρηστής διαχείρισης του νερού τους επόμενους μήνες και η εξάλειψη των φαινομένων σπατάλης.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Σε διαφορετική περίπτωση όπως επισημάνθηκε οι διακοπές τόσο άρδευση όσο και σε ύδρευση όσο θα είναι αναπόφευκτες.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ Αντώνης Σχετάκης είπε πως οι καταναλωτές είτε ύδρευσης είτε άρδευσης θα πρέπει να καταλάβουν πως αν δεν ληφθούν κάποια μέτρα οικονομίας στο νερό θα υπάρξει πρόβλημα.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ είπε πως στόχος είναι να μην γίνουν διακοπές στην ύδρευση ενώ θα ληφθούν και όλα τα μέτρα για να μην υπάρξει πρόβλημα ούτε στην άρδευση.

Ο κ. Σχετάκης σημείωσε πως θα δοθούν και σχετικές οδηγίες στους καταναλωτές.

Επεσήμανε ότι για περισσότερο νερό η ΔΕΥΑΧ τώρα η ΔΕΥΑΧ εκτελεί μια γεώτρηση στην Αγιά, ελπίζοντας σύντομα να δοθεί νερό από εκεί.

Παράλληλα τόνισε πως οι φορείς θα συνεδριάζουν ανά τακτά διαστήματα προκειμένου να εκτιμούν πως διαμορφώνεται η κατάσταση.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒΑ κ. Γιάννης Σταματάκης είπε ότι φορείς και υπηρεσίες είναι σε ετοιμότητα και παράλληλα κάλεσε τους καταναλωτές σε ορθολογική χρήση του νερού, τόσο σε ύδρευση όσο και σε άρδευση.

Σε ότι αφορά την αυξημένη κατανάλωση του νερού στις τουριστικές περιοχές ο κ. Σταματάκης ανέφερε πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μείνουν χωρίς νερό.

Τέλος ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΥΑΧ κ. Φώτης Καζάζης είπε πως δεν υπάρχει κανένας λόγος πανικού, ενώ κάλεσε τους καταναλωτές σε λελογισμένη χρήση του νερού.

Σχετικά με τις νέες γεωτρήσεις που ετοιμάζει ο ΟΑΚ ο κ. Καζάσης άφησε αιχμές σε βάρος εργοληπτών λέγοντας πως δεν κατανοεί για ποιο λόγο οι διαγωνισμοί είναι άγονοι, σημειώνοντας πως τα χρήματα υπάρχουν και είναι αρκετά. Επανέλαβε επίσης πως τα 700.000 κυβικά νερού που υπάρχουν στο φράγμα του Βαλσαμιώτη θα κατανεμηθούν στους ΤΟΕΒ σύμφωνα με τον προηγούμενο προγραμματισμό.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook