Χανιά | Σεμινάριο δικτύου για τα σπηλαία στο ΚΠΕ Βάμου

χανιά-σεμινάριο-δικτύου-για-τα-σπηλαί-98398

spilaio kritiΤο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βάμου, στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση & Δια βίου Μάθηση», Άξονας Προτεραιότητας 7, Υποέργο 2, που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από Εθνικούς πόρους, διοργανώνει σε συνεργασία με τους Υπεύθυνους Σχολικών Δραστηριοτήτων των Διευθύνσεων ΠΕ και ΔΕ της Κρήτης στις 4 και 5 Απριλίου 2014, Σεμινάριο Δικτύου για τους συντονιστές εκπαιδευτικούς περιβαλλοντικών ομάδων που τα σχολεία τους συμμετέχουν στο δίκτυο. Το σεμινάριο διοργανώνεται στα πλαίσια του δικτύου «Τα Σπήλαια της Ελλάδας στο Φως» και του θεματικού έτους «Ενεργός Πολίτης» και έχει τίτλο:

«Ενεργοί πολίτες για την ανάδειξη και την προστασία των σπηλαίων»

Στόχοι του σεμιναρίου είναι :

-Η παρουσίαση των δράσεων που αναπτύχθηκαν από τις σχολικές ομάδες που είναι μέλη του δικτύου την παρελθούσα σχολική χρονιά.

-Ο προγραμματισμός των δραστηριοτήτων και δράσεων των σχολείων του δικτύου, για το σχολικό έτος 2013-2014.

-Η οργανωμένη επιστημονική και παιδαγωγική στήριξη των προγραμμάτων Π.Ε. που έχουν σχετική θεματολογία

-Η ανάπτυξη επικοινωνίας μεταξύ των σχολικών ομάδων μελών του δικτύου

-Ενημέρωση για τα σπήλαια της Κρήτης, τη σημασία τους, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τις λύσεις που προτείνονται.

Στο Σεμινάριο αυτό συμμετέχουν 70 εκπαιδευτικοί, μέλη των Παιδαγωγικών Ομάδων των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που συμμετέχουν στο Εθνικό θεματικό δίκτυο «Τα σπήλαια της Ελλάδας στο φως», Υπεύθυνοι Σχολικών Δραστηριοτήτων και εκπαιδευτικοί   που είναι συντονιστές περιβαλλοντικών ομάδων (Π.Ο) σχολικών μονάδων των νομών εμβέλειας του ΚΠΕ Βάμου, οι οποίες είναι ενταγμένες στο Δίκτυο, καθώς κι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο Δίκτυο.

Το Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4/04/2014 στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ στον Κεφαλά Αποκορώνου, και το Σάββατο 5/04/2014 στο πεδίο, με επίσκεψη στα σπήλαια της Σφενδόνης στο Ρέθυμνο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook