Χανιά | Σήμερα το συλλαλητήριο ενάντια στα χημικά

χανιά-σήμερα-το-συλλαλητήριο-ενάντια-128866

Afisa ximikaΠολιτικά κόμματα, φορείς και συλλογικότητες των Χανίων, απευθύνουν κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στο σημερινό  συλλαλητήριο ενάντια στην καταστροφή των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο. Η συγκέντρωση θα είναι παγκρήτια και έχει προγραμματιστεί για το μεσημέρι της Κυριακής στις 12:00 στο λιμάνι της Σούδας.

Τη συμμετοχή όλων ζήτησαν εκπρόσωποι από το Κοινωνικό Στέκι- Στέκι Μεταναστών Χανίων, την ΕΛΜΕ, τους Ποδηλάτρεις και τον Σύλλογο Εστίασης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ

«Όλοι στο Παγκρήτιο συλλαλητήριο την Κυριακή 9 Μαρτίου 12 το μεσημέρι στο Εμπορικό Λιμάνι της Σούδας» προτρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων και αναφέρει: »

Η σχεδιαζόμενη καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας στα διεθνή ύδατα της Μεσογείου δυτικά της Κρήτης είναι ενέργεια απειλητική για τους λαούς και το περιβάλλον της περιοχής. Οι πειραματισμοί, οι αδιαφανείς διαδικασίες προκαλούν δικαιολογημένες ανησυχίες στους λαούς της περιοχής τόσο για τη μέθοδο όσο και για την πιθανότητα ενός ατυχήματος σε μια κλειστή θάλασσα όπως η Μεσόγειος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έγκαιρα έθεσε το θέμα τόσο στο Ελληνικό όσο και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η Ελληνική Κυβέρνηση, ως προεδρεύουσα χώρα της Ε.Ε., αντί να επιδίδεται σε καθησυχαστικές δηλώσεις, θα έπρεπε να φέρει το θέμα στο Ευρωκοινοβούλιο και να συντονίσει τη δράση της με κυβερνήσεις χωρών που πλήττονται από μια τέτοια ενέργεια και να απαιτήσει να μην πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη καταστροφή όπλων στη γειτονιά μας. Με δεδομένες τις αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον, την υγεία και τη ζωή των ανθρώπων της περιοχής και τις συνεπακόλουθα αρνητικές συνέπειες στην οικονομία και τον τουρισμό της περιοχής.

Η Ν.Ε. Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ συντονίζοντας το βηματισμό της με τους μαζικούς φορείς της περιοχής καλεί τους πολίτες των Χανίων να συμμετέχουν στο Παγκρήτιο συλλαλητήριο που θα γίνει στο Εμπορικό Λιμάνι της Σούδας την Κυριακή 9 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι.

Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ του Δήμου Πλατανιά καταδικάζει την κυβερνητική πολιτική του ξεπουλήματος του αεροδρομίου Χανίων του ιστορικού αεροδρομίου Μάλεμε και άλλων δημόσιων εκτάσεων του Δήμου Πλατανιά, και καλεί τα μέλη και όλους τους κατοίκους του Δήμου σε κοινό αγώνα.

Επίσης καταδικάζει απερίφραστα την καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας στα διεθνή ύδατα της Μεσογείου δυτικά της Κρήτης, ενέργεια καταστροφική για τους λαούς και περιβάλλον της περιοχής και καλεί την κυβέρνηση και τους τοπικούς κυβερνητικούς βουλευτές, αν ενδιαφέρονται πράγματι για τον τόπο μας να το δείξουν έμπρακτα.

Όλοι την Κυριακή 9 Μάρτη στις 12 το μεσημέρι με τους μαζικούς φορείς της περιοχής στο Παγκρήτιο Συλλαλητήριο στο Εμπορικό Λιμάνι της Σούδας.»

Ανάλογο κάλεσμα απευθύνει και ο ΣΥΡΙΖΑ Πλατανιά.

Επίσης, το «Δημοτικό Συμβούλιο Πλατανιά: Στα πλαίσια των δράσεων και των κινητοποιήσεων ενάντια στην επιχειρούμενη καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο και συγκεκριμένα στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κρήτης, το Δημοτικό Συμβούλιο Πλατανιά καλεί τους δημότες του Δήμου σε μαζική συμμετοχή στην Παγκρήτια συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στις 9 Μαρτίου 2014 και ώρα 12 το μεσημέρι στο εμπορικό λιμάνι της Σούδας»

Οι Πνευματικοί Δημιουργοί

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Πνευματικών Δημιουργών Χανίων σε έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε ομόφωνα τη συμμετοχή της Ένωσης στην Παγκρήτια κινητοποίηση ενάντια στην απόφαση για καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας στη Λεκάνη της Μεσογείου και καλεί τα μέλη της να ενώσουν τη φωνή τους με τις φωνές των λαών της Μεσογείου, που αγωνίζονται για την προάσπιση της υγείας τους και για την σωτηρία του θαλάσσιου πλούτου μας.

Ο Ν.Ε.Σ. Κισσάμου 

Ο Νέος Εμπορικός Σύλλογος Κισάμου καλεί όλα τα μέλη του, τους επαγγελματίες αλλά και τους πολίτες της Κισάμου, να συμμετέχουν στην Παγκρήτια συγκέντρωση – πορεία ενάντια στα χημικά του πολέμου, την Κυριακή 9 Μαρτίου και ώρα 12.00 το μεσημέρι, στο εμπορικό λιμάνι της Σούδας.

Είναι ευθύνη όλων μας, να εμποδίσουμε αυτή την  τοξική βόμβα που απειλεί την δημόσια υγεία, το περιβάλλον και την οικονομία της χώρας μας κι ολόκληρης της Ανατολικής Μεσογείου.

Ας γίνουμε ένα, στην προσπάθεια αποτροπής της καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας, προστατεύοντας έτσι το μέλλον της χώρας μας, αλλά κυρίως, το μέλλον των παιδιών μας.

ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΜΑΡΤΙΟΥ ΩΡΑ 12:00

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΥΘΥΝΗ!!!»

Η ΕΠΑΣ Χανίων

Η περιβαλλοντική ομάδα του ΕΠΑ.Σ Χανίων συμμετέχει στις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας  για την ρίψη των χημικών από την Συρία, στην θάλασσα της Μεσογείου.

ΟΧΙ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΧΗΜΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ

Συμμετέχουμε ΟΛΟΙ στις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας του Μαρτίου..

Ολοι στήν Παγρήτια Συγκέντρωση εναντια στα χημικά τού πολέμου,τήν Κυριακή 9 Μαρτίου στίς 12 ,στό εμπορικό λιμάνι τής Σούδας.

Γιατί πρώτη φορά,αυτή η διαδικασία θέλουν νά γίνει στήν θάλασσα.

Γιατί άραγε ,τί φοβούνται;

Αν κάτι δέν πάει καλά,άν υπάρξει η οποιαδήποτε διαρροή στήν Θάλασσα,οι συνέπειες γιά θαλάσσια οικοσυστήματα καί τόν άνθρωπο θά είναι Τεράστιες.

Γιατί δεν παίρνουν τα χημικά να τα διασπάσουν στα εδάφη τους οι χώρες που τα πούλησαν στη Συρία;

Γιατί δεν προσφέρουν αυτές την τεχνογνωσία ασφαλούς τους διάσπασης; Ποιος εγγυάται ότι τα προϊόντα της υδρόλυσης δεν θα χυθούν απλά στη Μεσόγειο, αντί να μεταφερθούν προς ασφαλή απόθεση εκτός Μεσογείου, όπως υποτίθεται ότι θα γίνει;

Αλλ’ ακόμη κι αν υπάρχει τέτοιος προγραμματισμός μεταφοράς, ποιος μας σώζει σε περίπτωση διαρροής ΠΡΙΝ την υδρόλυση;

Στο πλοίο θα επιβαίνουν περί τους 60 επιστήμονες του ΟΗΕ και των ΗΠΑ, μέχρι σήμερα ΔΕΝ έχουν γίνει δεκτοί παρατηρητές επιστήμονες από τις παράκτιες χώρες Ελλάδα, Ιταλία και Μάλτα, ώστε να διασφαλιστεί έστω η παρακολούθηση της διαδικασίας από τις εν λόγω χώρες που άμεσα κινδυνεύουν σε περίπτωση διαρροής.

Μέχρι σήμερα ουδεμία περιβαλλοντολογική μελέτη έχει υποβληθεί από τον ΟΗΕ στις παράκτιες χώρες, ούτε και σε οιοδήποτε άλλο φορέα, πλην των αόριστων και γενικόλογων διαβεβαιώσεων ότι «έχουν ληφθεί τα μέτρα ασφαλείας».

 

 

One thought on “Χανιά | Σήμερα το συλλαλητήριο ενάντια στα χημικά

  1. Ανησυχούμε για την πιθανότητα μια καταστροφής, έναν κίνδυνο που σαν Δαμόκλειος Σπάθη, κρέμεται πάνω από τα κεφάλια μας.

    Οι Ιταλοί φαίνεται ότι είναι πεπεισμένοι πως δεν συντρέχει κίνδυνος γι’ αυτούς, κι έτσι δεν αντιδρούν. Οι Μαλτέζοι κοιτάζουν τις δουλειές τους που τις κάνουν κι αυτοί με τα δικά τους ΕΣΠΑ και δεν έχουν ούτε χρόνο ούτε όρεξη να ασχοληθούν. Οι Αιγύπτιοι βυθισμένοι στο δικό τους αίμα… Οι Λίβυοι, υπό ξένη διοίκηση. Oι Γάλλοι είναι μακριά (νομίζουν).

    Οι Έλληνες, προεδρεύοντες (sic), [a.k.a. success story], συνεργάτες αλλότριων συμφερόντων και μοιραίοι, ανύπαρκτα στη λαϊκή συνείδηση, πολιτικά ανδρείκελα.

    Φαίνεται ότι η διαδικασία καταστροφής είναι δρομολογημένη και εν εξελίξει.

    Μαζεύομε υπογραφές, δε λέω όχι και η OKTANA συνυπογράφει το ψήφισμα, αλλά δε μπορούν να μαζευτούν αρκετά γρήγορα οι υπογραφές.

    Οπότε, αύριο, Κυριακή το μόνο που μας μένει είναι να κάνομε μια λιτανεία, στην Παναγία την Εμποροπανηγυριώτισσα, μεγάλη η χάρη της, που προστατεύει αυτήν την κάστα των ανόητων που έχουν υποκλέψει την ψήφο μας, σε όλους τους βαθμούς διοίκησης, κεντρικής και τοπικής, για να μας ξεπουλούν.

    Να προσευχηθούμε μόνο μπορούμε τώρα, να ευχηθούμε να πάνε όλα καλά με την γελοία αυτή επιχείρηση και να μη συμβούν τα χειρότερα.

    Αλλά ούτε θα πρέπει να ξεχάσομε «who is who» στις ερχόμενες εκλογές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook