Χανιά | Σήμερα η συναυλία του Στέφανου Κορκολή και της Σοφίας Μανουσάκη για τον Ορίζοντα

χανιά-σήμερα-η-συναυλία-του-στέφανου-κ-403673
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ολοκληρώνεται σήμερα το τριήμερο Φεστιβάλ » Μίκης Θεοδωράκης» που διοργανώνει ο Δήμος Χανίων, η ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ και ο Παγκρήτιος Σύλλογος Φίλων Μίκη Θεοδωράκη προς τιμή του μεγάλου μουσικοσυνθέτη με αφορμή τη συμπλήρωση των 91 χρόνων του.

Το Φεστιβάλ ολοκληρώνεται με μια μοναδική συναυλία, στο Θέατρο της Ανατολικής Τάφρου στις 21.30 το βράδυ.

Στη σκηνή θα συνυπάρξουν ο Στέφανος Κορκολής και η Σοφία Μανουσάκη και τα έσοδα που θα προκύψουν, θα διατεθούν στο Σύλλογο Εθελοντικής Προσφοράς και Στήριξης Ατόμων με καρκίνο «Ορίζοντας».

Με αφορμή την συναυλία, δόθηκε συνέντευξη τύπου το μεσημέρι της Παρασκευής από τους διοργανωτές του Φεστιβάλ και παρουσία των καλλιτεχνών Στέφανου Κορκολή και Σοφίας Μανουσάκη.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Πρώτη μίλησε εκ μέρους του Δήμου Χανίων, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Τουρισμού, Βαρβάρα Περάκη η οποία είπε: «Ο Ορίζοντας μας δίνει το καλό παράδειγμα και αυτό το παράδειγμα έχει να κάνει με το πώς η τέχνη εξανθρωπίζει τους ανθρώπους, που σημαίνει ότι η αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων είναι τόσο αναγκαία στις μέρες μας «.

Από την πλευρά του, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης Περιφέρειας Κρήτης Παναγιώτης Σημανδηράκης κάλεσε τους πολίτες να συμμετάσχουν σε αυτό το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός, προκειμένου να ενισχύσουν το σύλλογο Ορίζοντα και τις δράσεις του και να τιμήσουν το σπουδαίο καλλιτέχνη Μίκη Θοεδωράκη:

» Η συγκεκριμένη συναυλία με εργαλείο την υψηλή τέχνη του Μίκη Θεοδωράκη θα δώσει μηνύματα αλληλεγγύης, όπως διαχρονικά δίνουν τα έργα του Μίκη Θεοδωράκη και η αλληλεγγύη θα εκφραστεί μέσα από αυτή τη σημαντική δράση που θα αναλάβει ο Σύλλογος Ορίζοντας από τα έσοδα που θα προκύψουν απο τη συναυλία. »

Ο Τάσος Μαραγκουδάκης, μέλος του Συλλόγου Ορίζοντας τόνισε ότι:

» Θέλουμε όλη η πόλη, όπως επανειλημμένα έχει στηρίξει και έχει αποδείξει τη δράση του συλλόγου, να μας τιμήσει με την παρουσία της και να στηρίξει αυτή τη συναυλία.»

Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης και τραγουδιστής Στέφανος Κορκολής μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Μίκη Θεοδωράκη, τονίζοντας το σπουδαίο έργο του, ενώ αναφέρθηκε και στη σημασία της αλληλεγγύης.

» Η ευθύνη για μένα είναι τεράστια, να μπορώ να αποδίδω το έργο αυτού του δημιουργού. Δε νομίζω ότι ο πολύς κόσμος γνωρίζει ότι ο Μίκης Θεοδωράκης εκτός από τα τραγούδια που έχει γράψει και τα πολύ σπουδαία του έργα, είναι ένας τεράστιος συμφωνικός συνθέτης. Θεωρείται στη δεκάδα των μεγαλύτερων συνθετών της κλασσικής μουσικής παγκοσμίως. Να βοηθήσουμε όλοι τους ανθρώπους που έχουν την ανάγκη μας. Να γίνουμε όλοι ένα, μια παρέα, να περάσουμε όμορφα και να καθαγιάσουμε τις ψυχές μας με τη μουσική του Μίκη. Δε γιορτάζει μόνο ο Μίκης, γιορτάζει όλη η Ελλάδα. Κάθε φορά που πατάω αυτό το χώμα, το κρητικό, γίνομαι Κρητικός.»

Η Σοφία Μανουσάκη εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για την συνεργασία της με τους δυο μεγάλους καλλιτέχνες και τόνισε:

» Είμαι πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι και πάλι στον τόπο μου. Πιστεύω πως έχω το καλύτερο ξεκίνημα, να βρίσκομαι δίπλα σε ένα μεγάλο μουσικό όπως το Μίκη Θεοδωράκη και να μαθητεύω δίπλα στο Στέφανο Κορκολή. Τους είμαι ευγνώμων. »

Στη συναυλία στην ερμηνεία των τραγουδιών θα είναι η Σοφία Μανουσάκη. Θα παρουσιαστεί το Μαουτχάουζεν, σε μεταγραφή για πιάνο-φωνή του Στέφανου Κορκολή.

Είσοδος 10 ΕΥΡΩ. Τα Έσοδα της Συναυλίας θα διατεθούν για την ενίσχυση του «ΟΡΙΖΟΝΤΑ».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook