Χανιά | Ρώσοι πήγαν με ελικόπτερο στο Ελαφονήσι | Ποιος επέτρεψε την προσγείωση;

χανιά-ρώσοι-πήγαν-με-ελικόπτερο-στο-ελ-169714

lafonisi elikoptero2Ρώσους τουρίστες μετέφερε το ελικόπτερο που προσγειώθηκε χθες μπροστά στα μάτια των έκπληκτων λουόμενων στην παραλία του Ελαφονησίου και του Μπάλου. Το πρωτοφανές για τα τοπικά δεδομένα περιστατικό σημειώθηκε χθες και από τις φωτογραφίες που δημοσίευσε το zarpa.gr,  ( δείτε εδώ ) μπορεί εύκολα να διαπιστώσει κανείς πως το ελικόπτερο έχει προσγειωθεί δίπλα ακριβώς σε δεκάδες λουόμενους και φυσικά λίγα μέτρα από τη θάλασσα και σε περιοχή που έχει χαρακτηριστεί ιδιαίτερου φυσικού κάλους.

Από την δημοσιογραφική έρευνα του zarpa.gr προέκυψε πως το ελικόπτερο που ανήκει σε εταιρεία αεροταξί με έδρα την Αθήνα, είχε μισθωθεί για το συγκεκριμένο ταξίδι αναψυχής από Ρώσους τουρίστες , οι οποίοι επιβιβάστηκαν σε αυτό από το Ηράκλειο.

Μάλιστα από την εταιρεία είχε κατατεθεί το σχέδιο πτήσης προς τον τοπικό πύργο ελέγχου, με το οποίο γίνονταν γνωστό η διαδρομή του ελικοπτέρου αλλά και το ότι θα προσγειώνονταν στο Μπάλο και στο Ελαφονήσι.

Για το περιστατικό μίλησε στον SUPERFM 89.6 ο δήμαρχος Κισάμου κ. Σταθάκης που είπε πως δεν μπορεί κα καθένας να προσγειώνεται όπου νομίζει , κινδυνεύοντας να γίνει κάποιο ατύχημα. Μάλιστα ο κ. Σταθάκης είπε πως έγινε προσπάθεια να προσγειωθεί το ελικόπτερο μπροστά στις καντίνες όπου πάντως δεν του επετράπη.

lafonisi elikopteroΤα ερωτήματα που μπαίνουν φυσικά είναι αρκετά. Πρώτα απ’ όλα αν επιτρέπεται να προσγειώνεται ελικόπτερο δίπλα σε λουόμενους με τον κίνδυνο να συμβεί οποιοδήποτε ατύχημα.

Δεύτερον αν επιτρέπεται η προσγείωση ελικοπτέρου στις συγκεκριμένες περιοχές, οι οποίες υποτίθεται ότι προστατεύονται ως περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλους.

Και φυσικά αν ασκείται κάποιος έλεγχος σε τέτοιου είδους δραστηριότητες και ποιος διαπιστώνει αν έχει σημειωθεί κάποια παράβαση και αν επιβάλλονται κυρώσεις.

Αναμένονται οι απαντήσεις από τους αρμόδιους, αλλά και οι τοποθετήσεις για το περιστατικό από τους τοπικούς φορείς.

 

zarpa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook