Χανιά | Πότε θα βρέξει το Σαββατοκύριακο | Προβλέψεις του μετεωρολόγου Μανώλη Λέκκα

χανιά-πότε-θα-βρέξει-το-σαββατοκύριακ-341643

Άστατος θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο καθώς την καλοκαιρία του Σαββάτου θα διαδεχτούν ασθενείς βροχοπτώσεις την Κυριακή.

Αναλυτικά :

Σάββατο 21 Μαΐου

Επανέρχεται και πάλι η καλοκαιρία σήμερα, με ηλιοφάνεια, ενώ πρόσκαιρα θα κάνουν την εμφάνιση του λίγες αραιές νεφώσεις.

Ο άνεμος τις πρωινές ώρες θα πνέει από Νότιες διευθύνσεις, στα Βόρεια της Κρήτης, με ένταση 4 – 5 Μποφώρ, πιο αυξημένες εντάσεις του ανέμου, στα 6 – 7 Μποφώρ, αναμένεται να σημειωθούν στα Δυτικά των Χανίων, Ανατολικές περιοχές των Χανίων – Ρέθυμνο έως και Ηράκλειο. Στη Νότια Κρήτη θα επικρατεί Α – ΝΑ άνεμος με ένταση 5 – 6 Μποφώρ. Από το μεσημέρι του Σαββάτου αναμένεται στροφή των ανέμων από Δυτικές διευθύνσεις (αρχικά από τη Δ. Κρήτη)  με ένταση 5 – 6 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί από 18⁰C έως 27⁰C στη Δυτική Κρήτη ενώ 1 έως και  2 βαθμούς υψηλότερη θα είναι στις Βόρειες περιοχές της Ανατολικής Κρήτης

Κυριακή 22 Μαΐου

Αλλαγή και πάλι στο σκηνικό του καιρού. Αρχικά θα επικρατεί καλός καιρός με λίγες νεφώσεις, αργότερα αναμένεται να γίνει άστατος με παροδικές αυξημένες νεφώσεις και διαστήματα με ασθενείς έως και μέτριας έντασης βροχές σε ολόκληρη την Κρήτη.  Τα φαινόμενα, κατά περιόδους αναμένεται να διατηρηθούν μέχρι αργά τις νυκτερινές ώρες της Κυριακής.

Ο άνεμος το πρωί της Κυριακής θα πνέει από ΒΔ διευθύνσεις στα 3 – 4 Μποφώρ, ενώ αργότερα θα στραφεί από Βόρειες διευθύνσεις με ενίσχυση στα 5 – 6 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία αναμένεται να υποχωρήσει σε χαμηλότερα επίπεδα και θα κυμανθεί από 15 ⁰C έως 20⁰C (στη Νότια Κρήτη θα είναι έως 2 βαθμούς υψηλότερη)

Δεν ευνοείται καθόλου η μεταφορά σκόνης στην ατμόσφαιρα.

Από τη Δευτέρα προβλέπεται να αποκατασταθεί και πάλι  η καλοκαιρία με περισσότερη ηλιοφάνεια , ενώ οι άνεμοι αναμένεται να στραφούν σταδιακά από Δυτικές διευθύνσεις και να ενισχύονται κατά περιόδους.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook