Χανιά | Πυροσβέστες απεγκλώβισαν γατάκι από μηχανή αυτοκινήτου

χανιά-πυροσβέστες-απεγκλώβισαν-γατά-176016

??????????Το περιστατικό συνέβη την Παρασκευή και η περιγραφή ανήκει στον Φιλοζωικό Σύλλογο Χανίων «Η Προστασία των Ζώων»: «Εθελόντρια του συλλόγου μας πήγε να ταϊσει τα αδέσποτα της περιοχής των Αγίων Αποστόλων,τα οποία φροντίζουμε καθημερινά. Στο σημείο που πάρκαρε το αυτοκίνητό της, άκουγε ένα γατάκι να κλαίει γοερά αλλά δεν μπορούσε να το εντοπίσει.

Τελικά συνειδητοποίησε ότι ακουγόταν από ένα διπλανό αυτοκίνητο, δεν φαινόταν πουθενά όμως και συμπέρανε ότι ήταν εγκλωβισμένο στη μηχανή. Βρήκε την κάτοχο του αυτοκινήτου, η οποία άνοιξε το καπό, είδαν το κεφαλάκι του αλλά ήταν αδύνατο να το πιάσουν. Μαζεύτηκαν μερικοί φιλόζωοι, προσπάθησαν να το δελεάσουν με κονσέρβα αλλά ήταν αδύνατο να το βγάλουν.

Ειδοποιήσαμε την Πυροσβεστική Χανίων και εξηγήσαμε την κατάσταση. Η ανταπόκρισή τους ήταν άμεση. Σε λιγότερο από δέκα λεπτά κατέφθασαν στο σημείο τρεις άνδρες της Πυροσβεστικής και μετά από μικρό χρονικό διάστημα κατάφεραν να απεγκλωβίσουν το μικρό γατούλη που ήταν σοκαρισμένος.

Σε λίγη ώρα έφαγε με βουλιμία αλλά ήταν πολύ ταλαιπωρημένος και εντελώς αφυδατωμένος και τον μεταφέραμε στον κτηνίατρο για τις πρώτες βοήθειες. Ο γατούλης δεν ξεκολλούσε από την αγκαλιά της εθελόντριας.

Το βράδυ όμως που ηρέμησε και το μετέφερε σε μεγαλύτερο κλουβάκι διαπίστωσε ότι είχε πρόβλημα στο πίσω πόδι και δεν μπορούσε να περπατήσει.

Την επόμενη μέρα το μεταφέραμε στο κτηνιατρείο του κου Βιζυράκη, όπου διαπιστώθηκε ότι ο γατούλης έχει νευρολογικό πρόβλημα που προέρχεται από τη σπονδυλική του στήλη, καθώς από ότι φαίνεται ήταν τρυπωμένος μέρες στο αυτοκίνητο. Δεν γνωρίζουμε αν είναι παροδικό, έχει αρχίσει θεραπεία με κορτιζόνη. Ο γατούλης όμως δεν μπορεί να επιστρέψει στο δρόμο.

Προς το παρόν φιλοξενείται στο κτηνιατρείο μέχρι να σταθεροποιηθεί η πορεία της υγείας του.

Ευχαριστούμε θερμά την Πυροσβεστική Χανίων γιατί ανταποκρίνεται άμεσα και αδιαμαρτύρητα σε όλες τις κλήσεις μας και τον κο Βιζυράκη για την εθελοντική φιλοξενία του μικρού. «

(φωτο αρχείου)

zarpa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook