Χανιά | Πυροβόλησαν γάτα στη Νέα Χώρα | Photos

χανιά-πυροβόλησαν-γάτα-στη-νέα-χώρα-photos-495132

Μια γάτα η οποία είχε πυροβοληθεί, βρέθηκε από μέλος του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων, στην περιοχή της Νέας Χώρας.

Όπως αναφέρει σε σχετική του ανάρτηση ο Φιλοζωικός Σύλλογος η γάτα είχε βρει καταφύγιο σε μια σκάλα δίπλα στην είσοδο μιας πολυκατοικίας και σερνόταν αφού δεν μπορούσε να περπατήσει.

Συγκεκριμένα:

«Σήμερα ( σ.σ. χθες )το απόγευμα μέλος μας πήγε στην περιοχή της Νέας Χώρας για να μεταφέρει στο γιατρό έναν γατούλη,ο οποίος είχε βρει καταφύγιο σε μια σκάλα δίπλα στην είσοδο μιας πολυκτοικίας και σερνόταν αφού δεν μπορούσε να περπατήσει.

gata 1Ο γατούλης βρισκόταν σε αυτή την κατάσταση τουλάχιστον πέντε ημέρες αλλά κανείς δεν μπορούσε να τον μεταφέρει στο γιατρό, παρόλο που η κυρία που μας ειδοποίησε τον τάιζε, ανησυχούσε για αυτόν, αλλά δεν μπορούσε ούτε να τον πάει στο γιατρό,αλλά ούτε και να τον φιλοξενήσει. Στο τηλεφώνημα που δέχτηκε η πρόεδρός μας της είπαν ότι πρόκειται για έναν κουφότυφλο παράλυτο γατούλη, που δεν τον γνωρίζει κανείς στη γειτονιά.

Ο Ζαχαρίας – όπως τον ονομάσαμε- μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο Καμπουράκη-Βαλυράκη και μας κέρδισε από τα πρώτα δευτερόλεπτα.

Δεν είναι τυφλός, παρόλο που έχει ένα προβληματάκι στο ένα μάτι, πιθανόν ούτε κουφός,  και παρόλους τους πόνους του, γύριζε ανάσκελα και έτριβε τη μουρίτσα του αποζητώντας χάδια και αγκαλιές, ενώ προσπαθούσε να καθαριστεί. Είναι απίστευτα όμορφος με καταπράσινα μάτια, παρόλη την ταλαιπωρία του.

Από τις ακτινογραφίες διαπιστώθηκε ότι πυροβολήθηκε και ένα βλήμα έχει σφηνωθεί στη σπονδυλική του στήλη, δε γνωρίζουμε όμως ακόμη αν η παράλυση είναι μόνιμη ή θα αποκατασταθεί μετά από χειρουργείο, η εκτίμηση όμως της κτηνιάτρου είναι ότι υπάρχουν πολύ μεγάλες πιθανότητες να περπατήσει.

Το πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα είναι στο όσχεο, καθώς από την ακινησία και τις μέρες που έχει μείνει αβοήθητος στα κόπράνά του, έχει μεγάλες πληγές και έχει πάθει μόλυνση, ενώ είναι πλήρως αφυδατωμένος. Αργότερα θα εκτιμηθεί αν θα πρέπει να ακρωτηριαστεί στην ουρά.

Το πρωί, θα μπει στο χειρουργείο και θα φιλοξενηθεί από μέλος μας μέχρι την αποθεραπεία του και μετά θα προωθηθεί για υιοθεσία.

Είναι απόλυτα ήμερος και έχει απίστευτη όρεξη, ενώ είναι νεαρός σε ηλικία.»

zarpanews.gr

One thought on “Χανιά | Πυροβόλησαν γάτα στη Νέα Χώρα | Photos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook