Χανιά | Πρόγραμμα εκδηλώσεων στη Δημοτική Πινακοθήκη

χανιά-πρόγραμμα-εκδηλώσεων-στη-δημοτ-288844

Στα πλαίσια της έκθεσης «Ο Κόσμος του Γιάννη Κύρου». Σκηνικά, κοστούμια και αρχειακό υλικό από το θέατρο, το χορό, τη μουσική και την τηλεόραση» την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου και ώρα 21:00 μ.μ. η Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων παρουσιάζει το χορωδιακό σύνολο «Καντιλένα Χανίων» σε μία από τις σπάνιες εμφανίσεις του στα Χανιά.

Η «Καντιλένα Χανίων» δημιουργήθηκε αρχικά από προχωρημένους μαθητές της Μουσικής Σχολής Γιάννη Μπουχαλάκη για την κατανόηση της αναγεννησιακής μουσικής στο μάθημα Ιστορίας της Μουσικής. Έκτοτε λειτουργεί σαν ασυνόδευτο χορωδιακό σχήμα χορωδιακής μουσικής με πρόγραμμα που καλύπτει και σύγχρονα έργα. Είναι φορέας ιδιωτικής πρωτοβουλίας και διευθύνεται από τον Γιώργο Καλούτση.

Το μικρό πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα ασυνόδευτης αναγεννησιακής ως και πιο σύγχρονης εποχής.

Επίσης, την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου και ώρα 20:00 μ.μ. η Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων παρουσιάζει την θεατρική παράσταση «Αυτός και το παντελόνι του» του Ιάκωβου Καμπανέλλη με τον Λευτέρη Μποτωνάκη.

Μικρό αντιπροσωπευτικό δείγμα της παλιότερης δραματουργικής παραγωγής του Ιακώβου Καμπανέλλη γραμμένη για τον Βασίλη Διαμαντόπουλο. Το μονόπρακτο αυτό είναι ένας μονόλογος. Ένα μονόλογος όμως που ουσιαστικά είναι ένας διάλογος, η σύγκρουση ενός αδύναμου ανθρώπου με το ανελέητο περιβάλλον του

Η παράσταση γίνεται με την αρωγή της θεατρικής ομάδας «ΑΡΕΝΑ»

Είσοδος Ελεύθερη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook