Χανιά | Πρόγραμμα εκδηλώσεων για την επέτειο θανάτου του Ελευθερίου Βενιζέλου

χανιά-πρόγραμμα-εκδηλώσεων-για-την-επ-12499

eleutherios venizelosΔιήμερες εκδηλώσεις για την επέτειο του θανάτου του Ελευθερίου Βενιζέλου θα πραγματοποιηθούν στα Χανιά.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 29 Μαρτίου 2014, στις 19:30, στην αίθουσα «Σταύρος Σ. Νιάρχος» του Μεγάρου Μητροπολίτης Ειρηναίος Γαλανάκης, στη Χαλέπα, θα γίνουν οι απονομές των βραβείων  του ΙΒ΄ Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Δοκιμίου για τον Ελευθέριο Βενιζέλο,  που φέτος  είχε θέμα «Τα νεανικά χρόνια του Ελευθερίου Βενιζέλου». Την εκδήλωση οργανώνει το Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Τα βραβεία συνοδεύονται από χρηματικά ποσά και απονέμονται στους:

i) Α΄ βραβείο, Στράτος Τσακαλίδης, Γυμνάσιο Κολλεγίου Αθηνών, ii) Β΄ βραβείο, Μάρκος Γαζέπης, Γυμνάσιο Κολλεγίου Αθηνών, iii) Γ΄ βραβείο, Δήμητρα Τσιμπλιάρη, 4ο Γυμνάσιο Μεταμόρφωσης.

Χορηγοί των μαθητικών βραβείων είναι:

i) Α΄ βραβείο, Οικογένεια Καλογερή, στη μνήμη του Καπετάν Γιάννη Καλογερή, ii) Β΄ βραβείο, Εφημερίδα «Χανιώτικα Νέα», iii) Γ΄ βραβείο, Φαλή Βογιατζάκη, στη μνήμη του πατέρα της Γεωργίου Βογιατζάκη

Ακόμη, εταίροι του Ιδρύματος θα αναγορευτούν ο Δήμος Μυλοποτάμου, ο Γιάννης Μεντζελόπουλος, καθηγητής Μουσικής – συνθέτης, και ο Βασίλειος Χαρωνίτης, συντ. εκπαιδευτικός, μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών. Τέλος, θα απονεμηθούν τιμητικές διακρίσεις στους Ιωσήφ Μαρκάκη, Ρούλα Οικονομάκη, Μαρία Κοτσιφάκη και Γεώργιο Ανδρουλάκη Σμηναγό (Ι) της 115 Π.Μ., για την εξαιρετική συμβολή τους στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στα Χανιά για τον εορτασμό της επετείου των 100 ετών από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.

  Tην Κυριακή 30 Μαρτίου 2014, στις 11:30 το πρωί, πραγματοποιείται στους Τάφους των Βενιζέλων, στον Προφήτη Ηλία Χανίων το ετήσιο πολιτικό μνημόσυνο των Ελευθερίου & Σοφοκλή Βενιζέλου. Στο μνημόσυνο, που συνδιοργανώνουν η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων και το Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», ομιλητής θα είναι ο Γιώργης Γιατρομανωλάκης, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, συγγραφέας. Πριν από το μνημόσυνο θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυδωνίας & Αποκορώνου, κ.κ. Δαμασκηνού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook