Χανιά | Πρόβλημα με την μεταφορά των μαθητών από Καλάμι και Άπτερα

χανιά-πρόβλημα-με-την-μεταφορά-των-μαθ-242646

Πρόβλημα έχει προκύψει με την μεταφορά των μαθητών από τις Τοπικές Κοινότητες Καλάμι και Άπτερα στα σχολεία της Σούδας.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με καταγγελία αναγνώστη του zarpanews.gr, το δημοτικό λεωφορείο που μέχρι πρότινος μετέφερε τους μαθητές από τις παραπάνω περιοχές πλέον δεν εκτελεί το δρομολόγιο με αποτέλεσμα την διαμαρτυρία των κατοίκων.

Η καταγγελία αναφέρει τα εξής:

«Το πρωί της Παρασκευής 11/9/2015, μετά το σχετικό καλωσόρισμα της, η κ. Δ/τρια, μας ανακοίνωσε εκτός των άλλων, ότι : α) το λεωφορείο του Δήμου, όπως πληροφορηθήκαμε χθες, δεν θα μεταφέρει πλέον τους μαθητές από τα χωριά Καλάμι και Άπτερα στη Σούδα. β) Αρμόδιος εκπρόσωπος του Δήμου, μας ενημέρωσε ότι θα παραβρεθεί στον Αγιασμό. Έγινε ο αγιασμός, ακολούθησε η σχετική επικοινωνία μαθητών – Δασκάλων και γονέων, για αρκετή ώρα, χωρίς να ανταποκριθεί στην υπόσχεση του ο αρμόδιος εκπρόσωπος του Δήμου !!!

Έτσι μας έμεινε η απορία, γιατί το λεωφορείο που είχε παραχωρηθεί από Υπουργείο Εσωτερικών στον τέως Δήμο Σούδας μετα το «σχέδιο Καποδίστριας» και μέχρι τον Ιούνιο 2015 μετέφερε τους μαθητές, για τη νέα σχολική χρονιά, σταματά να κινείται. Σε ένα ευνομούμενο Δήμο πληθυσμού άνω των 100.000 κατοίκων, είναι λογικό και πρέπον να ειδοποιηθούμε έγκαιρα οι γονείς των μαθητών της Τοπικής Κοινότητας Απτέρων, που στέλνουν παραπάνω από 30 παιδιά στο Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο Σούδας, ότι από Δευτέρα 14/9/15, πρέπει να βρούμε τρόπο εμείς για να πάνε τα παιδιά μας στο σχολείο τους και όχι να το μάθουμε από τους Δασκάλους κατά τον αγιασμό !!!

Ο κ. Δήμαρχος και οι σύμβουλοι του μας το φύλαγαν σαν μπουναμά για την τοπική μας εορτή (Ύψωση τιμίου Σταυρού), ή με τον τρόπο αυτό ήθελαν να μας τιμωρήσουν επειδή κατά τις Δημοτικές εκλογές στο εκλογικό τμήμα της Κοινότητας μας πλειοψήφησε ο υποψήφιος του κ. Σκουλάκη; Όπως μάθαμε την Πέμπτη 11/9/15 το βράδυ συνεδρίασε το Τοπικό Συμβούλιο, με θέματα: 1. Λειτουργία αερογέφυρας !!! για τη σύνδεση του φρουρίου Κουλές Απτέρων, με το φρούριο «Ιντζεδιν» στο Καλάμι και 2. Παραχώρηση της αίθουσας του τέως Διδακτηρίου Απτέρων στην ποδοσφαιρική ομάδα, για συνεστιάσεις !!! (κι ας λειτουργούν τέσσερις ταβέρνες στο χωριό ).

Ας βρουν πρώτα τρόπο να πηγαίνουν τα παιδιά μας στο σχολείο. Οι τουρίστες που έρχονται στην αρχαία πόλη, έρχονται με αυτοκίνητα Ι.Χ. και λεωφορεία. Δεν χρειάζονται ελικόπτερα για να κατεβούν από τον Κουλέ στο «Ιντζεδίν».

Σε επικοινωνία του zarpanews.gr με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο του δήμου κ. Μιχάλη Κοτζαμιχάλη έγινε γνωστό πως το συγκεκριμένο όχημα δεν είχε άδεια εκτέλεσης δρομολογίων μεταφορά μαθητών αλλά μόνο προσωπικού.

Μάλιστα για το ότι το λεωφορείο θα σταματούσε από την νέα σχολική χρονιά να κάνει την συγκεκριμένη μεταφορά, ο κ. Κοτζαμιχάλης ως προϊστάμενος του Γραφείου Κίνησης του δήμου είχε ενημερώσει από τα τέλη Μαΐου για τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Να σημειωθεί πως για το θέμα υπάρχει επαφή του δημάρχου Χανίων με τους προέδρους των δύο ΚΤΕΛ προκειμένου η μεταφορά των μαθητών να γίνεται από τα αστικά και υπεραστικά λεωφορεία.

zarpanews.gr

4 thoughts on “Χανιά | Πρόβλημα με την μεταφορά των μαθητών από Καλάμι και Άπτερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook