Χανιά | Πρωτοβουλία Κατοίκων Κακοδικίου: Ο ΣΜΑ ΣΤΟ ΚΑΚΟΔΙΚΙ ΒΡΩΜΕΙ!

χανιά-πρωτοβουλία-κατοίκων-κακοδικί-414536

Νέα επίθεση στη δημοτική αρχή του δήμου Κανδάνου Σελίνου εξαπολύει με δελτίο τύπου αναφορικά με την λειτουργία του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στο Κακοδίκι η Πρωτοβουλία Κατοίκων Κακοδικίου.

Αναλυτικά:

«Η δημοτική αρχή Καντάνου-Σελίνου, δείχνοντας τράκτορες και κοντέινερ του “κουτιού”, επιχείρησε ακόμη μια φορά να παραπλανήσει τους δημότες.

Όλοι γνωρίζουν ότι ο ΣΜΑ έχει σταθερές εγκαταστάσεις, εκτός από τη δημοτική αρχή που, φαίνεται, έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα κι αν κρίνουμε από την συμμετοχή του κόσμου στα καλλιστεία, που οργάνωσε, για να πλασάρει τον ΣΜΑ, μάλλον έχει χάσει και κάθε έρεισμα στην κοινωνία του Σελίνου.

sma 1Ο “χορός” βέβαια της παραπληροφόρησης καλά κρατεί και συντηρείται με δηλώσεις τόσο του κ. Δημάρχου, όσον και των Αντιδημάρχων που έχουν αναλάβει εργολαβικά το πλασάρισμα.

Έτσι, σύμφωνα με τα Χανιώτικα Νέα (19-8-2016) στην  περίφραξη, τα τοιχία, τη δενδροφύτευση κλπ προστέθηκαν οι κάμερες και … η πρόσληψη φύλακα!

sma 2Στην προσπάθεια τους να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα, η αντιδήμαρχος κ. Σταυρίδου – Βλησίδη, που πρωταγωνιστούσε στην επίδειξη, ισχυρίζεται ότι «… δεν υπάρχουν ούτε οσμές, ούτε λύματα…». Την ρωτούμε: Διάβασε στο δημοσίευμα του κ. Κοτρωνάκη, (που έχει κάνει την περιβαλλοντική μελέτη), για « στραγγίσματα, φρεάτια  και κυκλική δεξαμενή από οπλισμένο σκυρόδεμα…»;

Μάλλον η εξουσία, εκτός από αλαζονεία προκαλεί κώφωση, αλλά και “τυφλώνει” !

Για τον ισχυρισμό της κ. Αντιδημάρχου, ότι ο ΣΜΑ Μοιρών που λειτουργεί ως σκουπιδότοπος, « … δεν λειτούργησε ποτέ και δεν πήρε αδειοδότηση… » παραθέτουμε την πληροφορία της εφημερίδας Πατρίς : «Ο ΣΜΑ Μοιρών βρίσκεται στο τεμάχιο με αριθμό 58 ….και καταλαμβάνει έκταση 5.133m2. Πρόκειται για κινητό ΣΜΑ, … για να καλύψει την ανάγκη μεταφόρτωσης των Α.Σ.Α. … σε μεγαλύτερα οχήματα – περιέκτες (containers), με σκοπό τη μείωση των δρομολογίων στο ΧΥΤΑ» (http://www.patris.gr/articles/226476/152292?PHPSESSID=#.V7cEs4Xh4u0 )

sma 3Όσο, ότι «…δεν είναι παρά ένα κοντέινερ, μέσα σε θερμοκήπια» παραπέμπουμε  την κ. αντιδήμαρχο στην αρ. Πρ. 230/2012 απόφαση ΔΣ Δήμου Φαιστού με την οποία: «….εγκρίνεται η επισκευή της χοάνης και της ράμπας μεταφόρτωσης του ΣΜΑ Μοιρών  ( https://diavgeia.gov.gr/decision/view/%CE%924%CE%936%CE%A9%CE%971-43%CE%94 )

Στη διάθεσή της επίσης είναι μια σειρά από  πρόσφατες (Αύγουστος 2016) φωτογραφίες που δείχνουν την περίφραξη και  την παραβιασμένη πόρτα του ΣΜΑ Μοιρών, παρά τις …κάμερες ασφαλείας.

sma 4Δυστυχώς ο ΣΜΑ Μοιρών έχει μετατραπεί σε ΧΩΜΑΤΕΡΗ – πολύ χειρότερα από ΧΥΤΑ-  που συχνά  παίρνει φωτιά! Ευτυχώς βρίσκεται μακριά από οικισμούς, ποτάμια, ρυάκια και νερά!

Ο φίλος του χωριού μας, που μας έστειλε τις φωτογραφίες και τον ευχαριστούμε θερμά, υποχρεώθηκε να φορέσει μάσκα για να προστατευτεί από την αφόρητη βρώμα, που είναι αισθητή σε ακτίνα χιλιομέτρων.

Το ίδιο συμβαίνει στην Αίγινα, στο Μαρκόπουλο, τη Νέα Μηχανιώνα, όπου λειτουργούν κανονικά σαν ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ με άδειες ΣΜΑ, παρά τους μακροχρόνιους δικαστικούς αγώνες των κατοίκων.

Ας ελπίσουμε, ότι στην περίπτωση της κ. Βλησίδη, ο βαθμός περιορισμού της όρασης, δεν είναι δραματικός.  Αν όμως επιμένει, πρέπει να απαντήσει αξιόπιστα στα παρακάτω ερωτήματα:

  1. Αφού ο ΣΜΑ Μοιρών «…δεν έχει ποτέ αδειοδοτηθεί», γιατί δεν τον κλείνει η Πολιτεία;
  2. Με ποιό τρόπο θα κλείσει η δημοτική αρχή τον ΣΜΑ στο Κακοδίκι, σε περίπτωση που -παρά τις …προσπάθειές της- μετατραπεί σε χωματερή, πράγμα που υπόσχεται με τόση ευκολία, σαν να πρόκειται για μπακάλικο;

Αποκορύφωμα πολιτικής κρίσης και δημοκρατικής… ευαισθησίας αποτελούν και οι δηλώσεις της συμπρωταγωνίστριας των καλλιστείων ΣΜΑ, συγχωριανής μας κ. Στέλλας Αλφιέρη, αντιδημάρχου επίσης, όπου αναγορεύει την καταδίκη του χωριού μας σε σκουπιδότοπο, σε «…αναβάθμισή του… και συμβουλεύει, να ….συστήσουμε… «Επιτροπή Κοινωνικού Ελέγχου», κάτι δηλαδή, σαν … Τάγματα Ασφαλείας (ΤΕΑ), «…ώστε ο ΣΜΑ στο Κακοδίκι να καταστεί φρούριο, που… «θα σταματήσει την ανεξέλεγκτη διάχυση των σκουπιδιών σε όλο τον Δήμο».

ΑΝΤΙΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΑ:  Αντί για περιφράξεις, τοιχία, δενδρύλλια κλπ, η δημοτική αρχή να τοποθετήσει σε περίοπτη θέση τις προτομές τους…  Εμείς, θα  οργανώσουμε την επιτροπή και σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για την «αναβάθμιση» του χωριού μας, θα τις στεφανώνει καθημερινά με σκουπίδια.

Αναφορικά με τις δηλώσεις της κ. Αλφιέρη για «… δυσάρεστες πρακτικές από μεριάς ορισμένων κατοίκων… », που με συκοφαντικό τρόπο μας προσάπτει, την πληροφορούμε, ότι εμείς  μπορούμε να δείξουμε τους  δράστες. Εκείνη μπορεί;

Την προειδοποιούμε, λοιπόν, ότι δεν θα επιτρέψουμε να υπονομευτεί ο δίκαιος αγώνας μας με σταλινικές και γκαιμπελίστικες μεθοδεύσεις.

Τη συμβουλεύουμε επίσης, άλλη μία φορά, να τιμήσει -αν είναι πλέον σε θέση- την εντολή με την οποία οι κάτοικοι του χωριού μας την τίμησαν επανειλημμένα, εκλέγοντάς την.

Λίγες λέξεις τέλος για τον εκβιασμό, που ασκείται με το ΕΣΠΑ που θα χαθεί(;) .

Οι κάτοικοι του χωριού μας δεν είναι εναντίον ενός ΝΟΜΙΜΑ και με ΛΟΓΙΚΗ χωροθετημένου  ΣΜΑ. Η δημοτική αρχή είχε αρκετό χρόνο στη διάθεσή της να τον κάνει.

Οι κάτοικοι του χωριού μας δεν επιτρέπουν όμως, η ανευθυνότητα, η αδράνεια και η ολιγωρία να χρεωθούν στο χωριό μας και  δεν θα αφήσουν να αποτελέσουν δικαιολογία της υποβάθμισης και της καταστροφής του.

Η δημοτική αρχή είχε και την επιλογή, να βαδίσει τον δρόμο της νομιμότητας. της λογικής και της κοινωνικής συναίνεσης.

Δυστυχώς επέλεξε την ολισθηρή πορεία της αδιαλλαξίας και της σύγκρουσης.

Η ευθύνη την βαραίνει αποκλειστικά. ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ, ΜΕ Ο,ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

ΚΑΚΟΔΙΚΙ 21.08.2016»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook