Χανιά | Προφυλακιστέος ο περιπτεράς που εισέβαλε με όπλο στον ΟΚΑΝΑ

χανιά-προφυλακιστέος-ο-περιπτεράς-πο-533774

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 43χρονος περιπτεράς που εισέβαλε με όπλο στον ΟΚΑΝΑ, πριν από λίγες ημέρες (δείτε εδώ λεπτομέρειες για την υπόθεση).

Ειδικότερα, σήμερα λίγο μετά τις 11 το πρωί ο 43χρονος ολοκλήρωσε την απολογία του στον εισαγγελέα και στον ανακριτή και κρίθηκε προφυλακιστέος. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο zarpanews.gr ο δικηγόρος του, Γιώργος Περράκης, η προσωρινή κράτηση του κατηγορούμενου σχετίζεται με την βαρύτητα των κατηγοριών που του απαγγέλθηκαν.

Όπως δήλωσε ο κ. Περράκης, «ο κατηγορούμενος δηλώνει μετανιωμένος, δεν είχε καμία απολύτως πρόθεση να δημιουργήσει πρόβλημα στους υπαλλήλους του ΟΚΑΝΑ τους οποίους σέβεται και εκτιμά για το κοινωνικό τους έργο».

Ο δικηγόρος του κατηγορούμενου είπε πως το όλο συμβάν εξηγείται από δύο παράγοντες: Η κατάσταση απελπισίας στην οποία είχε περιέλθει ο κατηγορούμενος, εξαιτίας του οτι θα κατεδαφίζονταν το περίπτερο, το οποίο είναι και το μοναδικό μέσο βιοπορισμού του και της 7μελούς οικογένειας του.

Ο δεύτερος παράγοντας σύμφωνα με τον κ. Περράκη, είναι η κατάσταση της ψυχικής υγείας του 43χρονου, καθώς ο κατηγορούμενος πέρα από την τοξικομανία έχει σοβαρό πρόβλημα, αφού έχει υψηλό ποσοστό μόνιμης αναπηρίας.

Σε οτι αφορά τους αστυνομικούς, ο κ. Περράκης είπε οτι ο κατηγορούμενος δεν διανοήθηκε ποτέ με κανένα τρόπο, ούτε αποπειράθηκε να προκαλέσει κακό στα αστυνομικά όργανα, ούτε τραυματισμό, ούτε θάνατο: «Δεν πυροβόλησε ποτέ εναντίον τους και οι πυροβολισμοί ρίχτηκαν στην πόρτα, για να ανοίξει η πόρτα και δεν έχουν καμία σχέση με απόπειρα ανθρωποκτονίας και αυτό ελπίζουμε να αποδειχθεί κατά την ανακριτική διαδικασία».

Ο 43χρονος θα κρατηθεί στο σωφρονιστικό κατάστημα «Κρήτη 1» στην Αγιά.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook