Χανιά | Προφυλακίστηκαν οι έξι Αιγύπτιοι λαθροδιακινητές

χανιά-προφυλακίστηκαν-οι-έξι-αιγύπτι-135880

metanastes11 copyΠροφυλακιστέοι για το κακούργημα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, η οποία διευκόλυνε την παράνομη μετανάστευση, κρίθηκαν μετά τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, οι έξι Αιγύπτιοι, μέλη του πληρώματος του αλιευτικού σκάφους που μετέφερε τους 339 μετανάστες από Αίγυπτο και Συρία.

Οι έξι συλληφθέντες, ηλικίας 16 έως 28 ετών, οδηγήθηκαν νωρίς το πρωί στην ανακρίτρια και αμέσως μετά στην εισαγγελέα, οι οποίες ομόφωνα διέταξαν την προφυλάκισή τους.

Κατά την σημερινή τους απολογία, επανέλαβαν -σύμφωνα με πληροφορίες του zarpa.gr- όσα είχαν υποστηρίξει και κατά την διάρκεια της προανάκρισης, αρνούμενοι την ενοχή τους.

Σύμφωνα με την εκδοχή που παρουσίασαν, ο λαθροδιακινητής ήταν ο καπετάνιος του αλιευτικού, ο οποίος όμως κατάφερε να ξεφύγει, σε άλλο «δουλεμπορικό» σκάφος, το οποίο έσπευσε δίπλα στο αλιευτικό για να τον σώσει, όταν παρουσιάστηκε ο κίνδυνος.

Υπενθυμίζουμε, ότι οι Λιμενικές Αρχές οδηγήθηκαν στη σύλληψη των έξι νεαρών, κατόπιν σχετικών υποδείξεων από τους ίδιους τους μετανάστες που επέβαιναν στο σκάφος.

Η διαδικασία της ανάκρισης συνεχίζεται ενώ για τους έξι συλληφθέντες αναμένεται να οριστεί δικάσιμος. Στην περίπτωση που καταδικαστούν, θα εκτίσουν την ποινή τους στην Ελλάδα και μετά θα κινηθούν οι διαδικασίες απέλασής τους.

Όσον αφορά τους 339 μετανάστες που εξακολουθούν να φιλοξενούνται στο εκθεσιακό κέντρο Αγιάς, να σημειωθεί ότι επίσης θεωρούνται κρατούμενοι καθώς έχουν εισέλθει παράνομα στη χώρα.

zarpa.gr

 

One thought on “Χανιά | Προφυλακίστηκαν οι έξι Αιγύπτιοι λαθροδιακινητές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook