Χανιά | Προσφορά αγάπης στο Αννουσάκειο Ίδρυμα | Δώρισαν αυτοκίνητο

χανιά-προσφορά-αγάπης-στο-αννουσάκει-274822

Το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» Σελίνου του Αννουσάκειου Ιδρύματος της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου & Σελίνου, το οποίο εξυπηρετεί 150 οικογένειες και μεμονωμένα πρόσωπα σε δυσπρόσιτες περιοχές της ιστορικής Επαρχίας Σελίνου, κινδύνευε να αναστείλει την λειτουργία του καθώς το αυτοκίνητο του Προγράμματος, λόγω των δύσβατων δρόμων, είχε καταστραφεί και δεν μπορούσε πλέον να ανταποκριθεί στις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες εμπερίστατων συνανθρώπων της ευρύτερης περιοχής.

Όμως η ευαισθησία και αρχοντιά του επιχειρηματία κ. Φοίβου Χριστοδουλίδη, ο οποίος σε πρόσφατη επίσκεψη του στην Ι.Μ.Κισάμου γνώρισε το έργο του Αννουσάκειου Ιδρύματος και δήλωσε αρωγός και συμπαραστάτης, κράτησαν ζωντανή την ελπίδα καθώς δώρισε ένα καινούργιο αυτοκίνητο (4Χ4), κατάλληλο για να καλύψει τις ανάγκες του Προγράμματος.

Συγκινημένος ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλόχιος αφού ευχαρίστησε τον κ. Χριστοδουλίδη δια την ευγενική αυτή χειρονομία προς το Ίδρυμα, σημείωσε: «Όσο υπάρχουν άνθρωποι, όπως ο ευγενής κ. Χριστοδουλίδης, που η αγάπη τους γίνεται πράξη σε έργα πρόνοιας και αλληλεγγύης προς τον πάσχοντα και αναγκεμένο συνάνθρωπο, τόσο θα παραμένει αναμμένο το κερί της ελπίδας και της χαράς». «Το Αννουσάκειο Ίδρυμα, συνέχισε ο Σεβ. κ. Αμφιλόχιος, έχει προσφέρει μέχρι σήμερα και εντός του 2015: 65.700 μερίδες φαγητού, διένειμε 1039 τσάντες (15.585 κιλά) με διάφορα είδη τροφίμων, Ιατρικό Εξοπλισμό και Υγειονομικό Υλικό σε Κ.Υ. της ευρύτερης περιοχής, είδη ρουχισμού σε 230 οικογένειες και κλινοσκεπάσματα σε άλλες 68 οικογένειες.

Παράλληλα δεκάδες ανασφάλιστοι και άνεργοι δέχονται την φροντίδα του  Κοινωνικού Ιατρείου και του Κοινωνικού Οδοντιατρείου του Ιδρύματος, τα οποία λειτουργούν με εθελοντές Ιατρούς. Τα δύο δε Προγράμματα «Βοήθεια στο σπίτι» του Αννουσάκειου φροντίζουν περισσότερες από 350 οικογένειες και μεμονωμένα πρόσωπα, ενώ οι τρόφιμοι που φιλοξενεί το Ίδρυμα φτάνουν τους εκατό (100). Όλο αυτό το θαύμα που ζούμε καθημερινά στηρίζεται, εξ΄ ολοκλήρου,  στο έλεος του Θεού και την αγάπη ευγενών και φιλάνθρωπων αδελφών μας, οι οποίοι γνωρίζοντας το έργο του Ιδρύματος έρχονται αρωγοί και συνοδοιπόροι, καθώς η Μητρόπολις μας δεν διαθέτει κανένα απολύτως οικονομικό πόρο ή σταθερό εισόδημα. Μας πλουτίζει η αγάπη του Θεού και αυτό μας φτάνει!», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλόχιος.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook