Χανιά | Προσλήψεις προσωπικού στους παιδικούς της Κισσάμου

χανιά-προσλήψεις-προσωπικού-στους-πα-159382

paidikos-statmosΔίδεται στη δημοσιότητα η απάντηση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Αργύρη Ντινόπουλου στην με ΑΠ 2130/7-11-2014 αναφορά του βουλευτή Χανίων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Βιρβιδάκη με θέμα «Πρόσληψη προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στο Ν.Π.Δ.Δ ‘‘Δημοτικοί Βρεφονηπιακοί Σταθμοί Κισσάμου’’».

Στην αναφορά του ο κ. Βιρβιδάκης κατέθεσε έγγραφο του Δημάρχου Κισσάμου κ. Θεόδωρου Σταθάκη προς τους Βουλευτές του Νομού Χανίων, με θέμα «Πρόσληψη προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στο Ν.Π.Δ.Δ ‘‘Δημοτικοί Βρεφονηπιακοί Σταθμοί Κισσάμου’’», με τη συνημμένη εισηγητική έκθεση με θέμα «Εισηγητική Έκθεση για πρόσληψη προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στο Ν.Π.Δ.Δ. ‘‘Δημοτικοί Βρεφονηπιακοί Σταθμοί Κισσάμου’’ (η προκαλούμενη δαπάνη θα βαρύνει τον προϋπολογισμό του Φορέα), του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Γρηγόριου Ροκαδάκη προς το Υπουργείο Εσωτερικών.

Στην απάντησή του ο Υπουργός Εσωτερικών αναφέρει μεταξύ άλλων:

«…Με την υπ’αριθμ. Πρωτ. 3259/30-1-2014 εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών ενημερώθηκε το σύνολο των Ο.Τ.Α. και των νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου αυτών να έχουν αποστείλει τα αιτήματά τους στο Υπουργείο Εσωτερικών ως προς το προσωπικό ορισμένου χρόνου μέχρι 10-02-2014.

Με την Κοινή Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών αριθμ. οικ. 7481/25-2-2014 «Ορισμός μέγιστου επιτρεπόμενου χρόνου ή θα συνάψουν σύμβαση μίσθωσης έργου, κατόπιν έγκρισης της Επιτροπής του άρθρου 2 παρ. 1 της ΠΥΣ 33/2006 όπως ισχύει, στους ΟΤΑ α και β βαθμού για το έτος 2014» (ΦΕΚ 596/τ.Β’/11-3-2014), ορίστηκε ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός των ατόμων που επιτρεπόταν να προσληφθούν με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ή να συνάψουν σύμβαση μίσθωσης έργου στους Ο.Τ.Α. α’ και β’ βαθμού για το έτος 2014, κατόπιν έγκρισης της Επιτροπής παραγράφου 1 του άρθρου 2 της ΠΥΣ 33/2006, όπως ισχύει, σε χίλια εκατόν πενήντα δύο (1152) άτομα συνολικά, τα οποία αμείβονται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους των Ο.Τ.Α.

Λόγω του περιορισμένου αριθμού των εγκριθέντων θέσεων, το Υπουργείο Εσωτερικών θεώρησε σκόπιμο υπό τις παρούσες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες να προωθήσει για έγκριση αιτήματα που αφορούσαν σε εργαζόμενους στις κοινωνικές δομές (παιδικούς σταθμούς, Κ.Α.Π.Η. γηροκομεία, ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων κ.α.).

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης με την υπ’αριθμ. 2499/21-2-2014 εισηγητική έκθεση συναίνεσε για τη σύναψη συμβάσεων ορισμένου χρόνου τριών (3) ατόμων, εκ των οποίων οι δύο (2) ήταν κλάδου Τεχνολογικής (Τ.Ε.) βρεφονηπιοκόμων και ο ένας Δευτεροβάθμιας (Δ.Ε.) μαγείρων.

Με την αριθμ. ΔΙΠΠ/Φ/ΕΓΚΡ.1/125/17478/11-8-2014 απόφαση της Επιτροπής του άρθρου 2 παραγράφου 1 της αριθμ. 33/2006 ΠΥΣ, όπως ισχύει, εγκρίθηκε η απασχόληση δύο (2) ατόμων εργαζομένων σε παιδικό σταθμό στο ΝΠΔΔ «Δημοτικοί Βρεφονηπιακοί Σταθμοί Κισσάμου» και ο καθορισμός των ειδικοτήτων έγινε από το οικείο Συμβούλιο, βάσει του αιτήματος που υποβλήθηκε.

Με την υπ’ αριθμ. 14110/14-10-2014 εισηγητική έκθεση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης περιήλθε εκ νέου στο Υπουργείο Εσωτερικών συμπληρωματικό αίτημα για την πρόσληψη προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου με κάλυψη της σχετικής δαπάνης από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους.

Κατόπιν τούτου, το Υπουργείο Εσωτερικών θα προωθήσει το αίτημα του ενδιαφερόμενου φορέα για την έγκριση ενός (1) ατόμου, με σκοπό την κάλυψη των άμεσων αναγκών του.»

 

zarpa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook