Χανιά | Προσαγωγή ενός ατόμου για την φωτιά στο Πολεμικό Μουσείο

χανιά-προσαγωγή-ενός-ατόμου-για-την-φω-717411

Τις πληγές που άφησε πίσω της η καταστροφική πυρκαγιά στους Ιταλικούς Στρατώνες και στο πρώην Πολεμικό Μουσείου, επιχειρούν να μετρήσουν οι αρμόδιοι φορείς και αρχές.Παράλληλα από την πρώτη στιγμή έχει ξεκινήσει η προσπάθεια για να διαπιστωθούν τα αίτια που προκάλεσαν το περιστατικό.Σύμφωνα με τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Δυνάμεων στα Χανιά Πύραρχο Δημοσθένη Μπουντουράκη για την ώρα έχει υπάρξει μια προσαγωγή ενός ατόμου που ερευνάται αν έχει σχέση με το συμβάν και παράλληλα εξετάζονται όλες οι περιπτώσεις.
Σε ότι αφορά τις προσπάθειες κατάσβεσης, χθες στο σημείο επιχείρησαν όπως είπε ο κ. Μπουντουράκης συνολικά 11 πυροσβεστικά οχήματα  και τέσσερα βοηθητικά και ένα βραχιονοφόρο όχημα με 35 πυροσβέστες.

Επίσης στις προσπάθειες για την κατάσβεση συμμετείχε ένα όχημα του δήμου Χανίων, ένα όχημα από το Ναύσταθμο Κρήτης και μια ομάδα του Ερυθρού Σταυρού.

Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο τα ξημερώματα, ενώ στο σημείο παραμένουν πάντα ισχυρές δυνάμεις της Π.Υ.

Ο κ. Μπουντουράκης έκανε λόγο για μια πολύ δύσκολη επιχείρηση κατάσβεσης καθώς σημειώνονταν συνεχώς καταρρεύσεις τμημάτων του κτιρίου.

Στο σημείο βρέθηκε το πρωί και η Βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ κα Βάλια Βαγιωνάκη που είπε μεταξύ άλλων πως πρόκειται για μια πολύ μεγάλη καταστροφή σε ένα σημαντικό κτίριο σε κεντρικό σημείο της πόλης.

Σημείωσε πάντως ότι πρέπει να ξεκινήσει επιτέλους μια σοβαρή συζήτηση για το μέλλον του κτιρίου προκειμένου να αποκατασταθεί και να αποδοθεί στην τοπική κοινωνία.

Επεσήμανε δε πως πρέπει να υπάρξει μια συνεργασία μεταξύ του δήμου Χανίων και του Πολεμικού Μουσείου στο οποίο ανήκει το κτίριο, και προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να κινηθούμε.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook