Χανιά | Προς επίλυση το θέμα των γιατρών στα ΚΑΠΗ

χανιά-προς-επίλυση-το-θέμα-των-γιατρών-110083

giatroiΠρος επίλυση φαίνεται ότι οδεύει το θέμα της ιατρικής στελέχωσης των ΚΑΠΗ του δήμου Χανίων, καθώς ο Δήμος, έχει λάβει διαβεβαιώσεις από τα συναρμόδια υπουργεία εσωτερικών και υγείας, ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες, θα εκγριθούν οι θέσεις τεσσάρων ιατρών, για τα 11 συνολικά ΚΑΠΗ.

xaritakiΑυτά μετέφερε σήμερα το μεσημέρι η πρόεδρος του ΔΟΚΟΙΠΠ κα Χρύσα Χαριτάκη στο δημοτικό συμβούλιο, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή της με την εξέλιξη αυτή και τονίζοντας ότι οι πιέσεις που ασκήθηκαν από πλευράς Δήμου Χανίων, πιθανότατα να οδηγήσουν σε επίλυση ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλοι οι Δήμοι της Ελλάδας.

«Ο ίδιος έλαβα τις διαβεβαιώσεις του υπουργού υγείας, ότι η αρμόδια διευθύντρια έχει λάβει εντολή να λύσει το πρόβλημα», τόνισε ο Δήμαρχος κ. Μανώλης Σκουλάκης, επισημαίνοντας ότι εάν αυτό δεν γίνει άμεσα, τα ΚΑΠH κινδυνεύουν να μετατραπούν σε «συνοικιακά καφενεία».

Στο μεταξύ, χάρη σε συμφωνία της διοίκησης του ΔΟΚΟΙΠΠ με την 7η ΥΠΕ,  από την ερχόμενη Δευτέρα, 40 άτομα την ημέρα θα μπορούν με τα βιβλιάριά τους, να πηγαίνουν για συνταγογράφηση στο νοσοκομείο Χανίων, έως ότου εξομαλυνθεί αυτή η κατάσταση.

Από την 1η Μαρτίου, το πρόβλημα θα επιλυθεί προσωρινά, με την πρόσληψη τεσσάρων γιατρών με δίμηνες συμβάσεις έως τα τέλη Μαϊου δηλαδή, οπότε αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί και η προκήρυξη των θέσεων με συμβάσεις διάρκειας οκτώ μηνών, όπως προβλέπεται από την νέα νομοθεσία.

Υπενθυμίζουμε ότι από τα τέλη Ιανουαρίου, τα ΚΑΠΗ έχουν μείνει χωρίς γιατρούς, καθώς καμία από τις συμβάσεις που έληξαν στις 31 Δεκεμβρίου, δεν ανανεώθηκε.

«Είχαμε τέσσερις γιατρούς, οι οποίοι στα 11 ΚΑΠΗ του Δήμου, εξυπηρετούσαν 5.500 ηλικιωμένους το μήνα και έκαναν 3.500 περίπου συνταγογραφήσεις», είχε τονίσει η κα Χαριτάκη, σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, λέγοντας ότι «τώρα, οι ηλικιωμένοι να είναι αναγκασμένοι να πηγαίνουν σε γιατρούς έξω, πολλές φορές με δικά τους έξοδα, κάτι που δημιουργεί ιδιαίτερο πρόβλημα σε όσους μένουν σε απομακρυσμένες περιοχές, όπως για παράδειγμα τα Κεραμιά».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook