Χανιά | Προεκλογική ομηρία και μετεκλογική κοροϊδία για… 20 μέτρα δρόμου

χανιά-προεκλογική-ομηρία-και-μετεκλο-143045

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΤην συνολική στρατηγική που τα τελευταία χρόνια ακολουθεί ο Δήμος Χανίων στο κομμάτι των έργων ασφαλτόστρωσης, οδοποιίας και υποδομών γενικότερα (ή μάλλον την έλλειψή της) συμπυκνώνει το παράδειγμα ενός μικρού δρόμου που γίνεται αιτία να ταλαιπωρούνται χειμώνα-καλοκαίρι 16 οικογένειες, στις Εργατικές Κατοικίες, στη Χαλέπα.

Με γραπτή τους καταγγελία στο zarpa.gr, οι κάτοικοι της παρόδου της οδού Αρχιμήδη, περιγράφουν μια απίστευτη κατάσταση «ομηρίας-κοροϊδίας» όπως την χαρακτηρίζουν, η οποία κρατάει… πάνω από τέσσερα χρόνια!

 

 

 

 

 

Δεν πήγε δεύτερο γύρο κι άφησε τον δρόμο στη μέση!

Λίγες ημέρες πριν τις δημοτικές εκλογές του 2010 και μετά από επανειλημμένες διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής, λόγω του ότι ο χωματόδρομος που οδηγεί στα σπίτια τους, είχε καταστραφεί από τις βροχοπτώσεις, ο Δήμος στέλνει ειδικό συνεργείο, το οποίο προβαίνει σε αποκατάσταση αλλά και ασφαλτόστρωση του 70% περίπου του δρόμου. Φτιάχνει δηλαδή, τα 60 από τα 80 συνολικά μέτρα!

Η τότε παράταξη όμως της δημοτικής πλειοψηφίας μένει εκτός δευτέρου γύρου, τα μηχανήματα κάνουν μεταβολή και φεύγουν και δεν ξαναεμφανίζονται ποτέ… για τα επόμενα 3,5 χρόνια.  Στο μεταξύ, οι κάτοικοι συνεχίζουν τις παραστάσεις και τις διαμαρτυρίες, αποσπώντας νέες υποσχέσεις ενώ ταυτόχρονα μπαζώνουν οι ίδιοι το δρόμο, ξανά και ξανά, μετά από κάθε καταιγίδα. Ώσπου, την περασμένη εβδομάδα και ξανά ενόψει εκλογών «μπαίνει μηχάνημα για ‘στρώσιμο’ με σκοπό… μετεκλογικά (υπόσχεση) να ασφαλτοστρωθεί και το υπόλοιπο κομμάτι, τα 20 μέτρα δηλαδή». Παράλληλα, όμως καταστρέφει και μέρος του προηγούμενου έργου».

Αποτέλεσμα; «Τρόμος στην σκέψη της πρώτης βροχής, αυτοκίνητα που σπάνε στα νεροφαγώματα, παιδιά που πέφτουν και τραυματίζονται με τα ποδήλατα στον ‘θρουλισμένο’ δρόμο».

Να σημειωθεί ότι η περιοχή είναι στο σχέδιο πόλης με πράξη εφαρμογής 2007 με ετήσια πληρωμένα τέλη πάνω από 6.οοο ευρώ.

Όταν λοιπόν, έχουν πληρωθεί μόνο τα τελευταία 5 χρόνια πάνω από 30.000 ευρώ δημοτικά τέλη, όπως επισημαίνουν: «Η αγανάκτηση για την ομηρία-κοροϊδία στο έπακρο. Ειδικά όταν ακούς για χιλιάδες ευρώ από την πλευρά του δήμου (ίσως και δικά μας πληρωμένα τέλη) σε χορευτικούς συλλόγους και για στήριξη λόγω μείωσης αλιείας!»

zarpa.gr

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook