Χανιά | Προβληματισμός και ανησυχία για τα χημικά από τον Ιατρικό Σύλλογο

χανιά-προβληματισμός-και-ανησυχία-γι-118452

iatrikos syllogosΤον εντονότατο προβληματισμό και την αντίθεσή του σχετικά με τη σχεδιαζόμενη καταστροφή μέρους του χημικού οπλοστασίου της Συρίας σε διεθνή ύδατα, δυτικά των Χανίων, εκφράζει με σχετική του ανακοίνωση ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων.

Στην ανακοίνωση σημειώνονται τα παρακάτω:

Ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων εκφράζει τον εντονότατο προβληματισμό και την αντίθεσή του σχετικά με τη σχεδιαζόμενη καταστροφή μέρους του χημικού οπλοστασίου της Συρίας σε διεθνή ύδατα, δυτικά των Χανίων. Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί δεν έχει διευκρινιστεί με πληρότητα και πιθανότατα εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για το οικοσύστημα της περιοχής αλλά και των περιοχών που συνορεύουν, όπως είναι τα Χανιά. Ειδικότερα, η αναφερόμενη μέθοδος της υδρόλυσης δεν επαρκεί για την πλήρη αδρανοποίηση των παραγώγων από τις ποσότητες των χημικών όπλων της Συρίας που θα καταστραφούν.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων καλεί τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και τον Οργανισμό για την Απαγόρευση Χρήσης Χημικών Όπλων, τους δύο υπεύθυνους Οργανισμούς για την διαδικασία καταστροφής των χημικών αυτών, να αναπροσαρμόσουν το πρόγραμμά τους ώστε να παρέχει απόλυτη ασφάλεια στις περιοχές επεξεργασίας των χημικών. Καλεί την Επιστημονική Κοινότητα, τους βουλευτές των Χανίων, την Περιφέρεια Κρήτης, την Ελληνική Κυβέρνηση και  το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να δράσουν άμεσα με σκοπό την άσκηση της απαραίτητης πίεσης προς τους ανωτέρω Διεθνείς Οργανισμούς για την αναπροσαρμογή των σχεδίων τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook