Χανιά | Προβλήματα και προτάσεις για την συνοικία της Χαλέπας από το «Κύτταρο»

χανιά-προβλήματα-και-προτάσεις-για-τη-239873

halepaΖητήματα και προτάσεις για την συνοικία της Χαλέπας, θα τεθούν το Σάββατο 25 Απριλίου 2015 στις 5:30 το απόγευμα, σε εκδήλωση που διοργανώνει το ‘Κύτταρο Χαλέπας’ με αφετηρία το 10ο δημοτικό σχολείο, δίπλα στον Ι.Ν. Ευαγγελίστριας και το παράρτημα Χανίων του ΤΕΙ Κρήτης, με καλεσμένους το δήμαρχο Χανίων Τάσο Βάμβουκα, τους αρμόδιους αντιδημάρχους, υπηρεσιακούς παράγοντες και φυσικά τους κατοίκους της Χαλέπας.

Στόχος, αφενός η εκ νέου παρουσίαση των προτάσεων της μελέτης της ομάδας εργασίας και αφετέρου η επιτόπια επίσκεψη στους χώρους που υποδεικνύει η μελέτη για ανάδειξη, και φυσικά η συζήτηση με τους κατοίκους, τους ανθρώπους που ζουν, εργάζονται και αγαπούν τη συνοικία τους.

25 aprilh

Στο σχετικό δελτίο τύπου, αναφέρονται τα εξής:

«Ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος «Κύτταρο Χαλέπας», στο πλαίσιο του καταστατικού του, επεξεργάστηκε μια σειρά προτάσεων που αφορούν στην ανάδειξη της ευρύτερης γειτονιάς της Χαλέπας. Οι προτάσεις αυτές αποτέλεσαν αντικείμενο επιστημονικής προσέγγισης από εθελοντές του Συλλόγου με τις απαραίτητες γνώσεις και εξειδίκευση και στην τελική τους μορφή συμπεριλαμβάνουν τις παρατηρήσεις που προήλθαν από τη διαβούλευση που πραγματοποιήθηκε στις Συνελεύσεις του Συλλόγου.

Μπορούν δε να ενταχθούν σε ένα τεχνικό προγραμματισμό διετίας με σχεδιασμό των τεχνικών υπηρεσιών, την στήριξη του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων και του ΤΕΕ Τμήματος Δυτικής Κρήτης αλλά και με το εργαλείο των αρχιτεκτονικών διαγωνισμών.

Σε κάθε περίπτωση, η καθημερινή ποιότητα ζωής στην περιοχή της Χαλέπας μπορεί να βελτιωθεί με μικρές σημειακές παρεμβάσεις προσβασιμότητας και κυκλοφοριακών ρυθμίσεων σε συγκεκριμένες περιοχές που μπορούν να υποδείξουν οι κάτοικοί της.

Η παρουσίαση της μελέτης έγινε για πρώτη φορά σε ειδική εκδήλωση στη Χαλέπα, τον Απρίλιο του 2014- λίγες ημέρες πριν τις δημοτικές εκλογές παρουσία των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων και πολιτών των Χανίων.

Ο ιστορικός πολιτιστικός χαρακτήρας της Χαλέπας, ο χαρακτήρας της γειτονιάς, το φυσικό περιβάλλον και η βιώσιμη ανάπτυξη είναι οι τέσσερις άξονες που μελετήθηκαν από την ομάδα εργασίας των εθελοντών μηχανικών.

Οι συγκεκριμένες και τεκμηριωμένες προτάσεις της ομάδας για κάθε μία από τις παραπάνω ενότητες μπορούν να αποτελέσουν χρήσιμα εργαλεία για τη δημοτική αρχή να βελτιστοποιήσει τις δυνατότητες της περιοχής για ήπια ανάπτυξη, φιλική στον κάτοικο και τον επισκέπτη, τον φιλίστορα, τον περιηγητή, τον εκπαιδευτικό, τον μαθητή, τον σπουδαστή και κάθε φίλο της πόλης. Άλλωστε ο σεβασμός στις αξίες του ανθρώπου, του φυσικού περιβάλλοντος σε απόλυτη αρμονία με την ιστορικότητα της συνοικίας είναι το αδιαπραγμάτευτο στοιχείο που προκύπτει τόσο από τη μελέτη και τις προτάσεις που αυτή περιλαμβάνει αλλά αποτελεί και δομικό στοιχείο της σύστασης του Πολιτιστικού και Αθλητικού Συλλόγου ‘Κύτταρο Χαλέπας’.»

zarapanews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook