Χανιά | Στις αγροτικές φυλακές της Αγιάς το «Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα» | Photos

χανιά-στις-αγροτικές-φυλακές-της-αγιά-475334

Με ενθουσιασμό και λαχτάρα περίμεναν υπάλληλοι και κρατούμενοι, την παράσταση του ΔΗΠΕΘΕΚ, «Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα» του Willy Russel, η οποία παρουσιάστηκε σήμερα το μεσημέρι στο κατάστημα των Φυλακών της Αγυιάς.
agiaΑξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το ΔΗΠΕΘΕΚ συνεργάζεται με το κατάστημα κράτησης της Αγιάς, καθώς όπως δήλωσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕΚ, Μιχάλης Αεράκης από το 2002 έχει δημιουργηθεί ένας δίαυλος επικοινωνίας. «Όποτε ερχόμαστε εδώ και δίνουμε παράσταση είναι μια ξεχωριστή ημέρα και μια ξεχωριστή παράσταση. Το θέατρο Κρήτης, θέλει να δείξει το κοινωνικό του πρόσωπο και να προσφέρει χαρά τις Άγιες αυτές ημέρες».

agiiΤο παρών έδωσε και ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Ευτύχης Φυτράκης, ο οποίος αναφέρθηκε στις αλλαγές και στις βελτιώσεις που αναμένονται να γίνουν στα καταστήματα κράτησης όλης της Ελλάδας και των Χανίων.

Ειδικότερα, τόνισε ότι «Σήμερα συζητήσαμε για το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας, που θα ξεκινήσει άμεσα τις επόμενες ημέρες καθώς επίσης και για κάποια έργα τα οποία θα βελτιώσουν το κατάστημα κράτησης Χανίων. Προσπαθούμε να εμπλουτίσουμε το κατάστημα της Αγυιάς με προσωπικό και εξοπλισμό. Ήδη έχει φτάσει ένα όχημα το οποίο θα μεταφέρει τα προϊόντα που παράγονται εδώ σε νοσοκομεία ή ιδρύματα. Αυτή την στιγμή, γίνεται προσπάθεια να γίνουν χώροι εκπαίδευσης, εργαστηρίων και πρωτίστως το βιοτεχνικό κτίριο, το οποίο είναι στα σχέδια εδώ και αρκετό καιρό».
agiaaaΤην παράσταση παρακολούθησαν, έγκλειστοι, υπάλληλοι, η Διευθύντρια των Φυλακών της Αγυιάς, Δήμητρα Δρακάκη, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕΚ Κρήτης, Μιχάλης Αεράκης, ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Ευτύχης Φυτράκης, η βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Βάλια Βαγιωνάκη και ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης, Νίκος Καλογερής.
agiaazarpanews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook