Χανιά | Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα για την Ειδική Αγωγή

χανιά-πραγματοποιήθηκε-η-ημερίδα-για-513210

Η Πανελλήνια Ένωση Ειδικών Παιδαγωγών (Π.Ε.Ε.Π) συνδιοργάνωσε με το Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης Ειδικών Εκπαιδευτικών  Αναγκών (ΚΕ.Δ.Δ.Υ) ΧΑΝΙΩΝ, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης, Ημερίδα με θέμα: “Καινοτόμα και Αποτελεσματικά Εκπαιδευτικά Προγράμματα στην Ειδική Αγωγή”.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στη Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων, το Σάββατο 13 Μαΐου 2017,  9:00 π.μ- 4:00 μ.μ. και είχε επιστημονικό χαρακτήρα. Τα θέματα που παρουσιάστηκαν ήταν:

  • Διαφοροποιημένη διδασκαλία μαθημάτων σε μαθητές με αναπηρία και Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες, που φοιτούν στο Γενικό Σχολείο,
  • Μελέτη περίπτωσης Νηπιαγωγείου – Γυμνασίου με Υποστηρικτική Τεχνολογία στην Ένταξη και Εκπαίδευση μαθητών  με αναπηρία και Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες,
  • Προγράμματα συνεκπαίδευσης και μετάβασης από το Ειδικό στο Γενικό Σχολείο,
  • Καινοτόμες Δράσεις στη Φυσική Αγωγή,
  • Ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων και δεξιοτήτων αυτόνομης διαβίωσης,
  • Παρουσίαση Καλών Πρακτικών της Δ/νσης Π.Ε. Χανίων,
  • Διερεύνηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων τα οποία έχουν υλοποιηθεί τα τελευταία πέντε (5) χρόνια στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση και η συμβολή αυτών στο εκπαιδευτικό έργο: Η περίπτωση του Ν. Ημαθίας,
  • Παρουσίαση του τρόπου λειτουργίας ενός ειδικού σχολείου του Stolberg – Aachen- της Γερμανίας,
  • Παρουσίαση της πορείας ζωής ενός ατόμου με αναπηρία που ζει στην πόλη των Χανίων.

Η Π.Ε.Ε.Π όπως και το ΚΕ.Δ.Δ.Υ συμβάλλουν με εκδηλώσεις εκπαιδευτικού και κοινωνικού χαρακτήρα στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού πάνω σε θέματα αναπηρίας – ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών. Από τοπικό  κανάλι  τέθηκε  ερώτημα σχετικά με την αναγκαιότητα μόνιμων διορισμών στον  κλάδο μας. Το σοβαρό αυτό θέμα  θίχτηκε επιφανειακά και η συνέντευξη δεν εστίασε το ενδιαφέρον της στο περιεχόμενο της Ημερίδας όπως θα έπρεπε.

Επιπρόσθετα διασαφηνίζουμε ότι η  Πανελλήνια Ένωση Ειδικών Παιδαγωγών – Π.Ε.Ε.Π- από την ίδρυσή της (1999) αρχικά με την επωνυμία: «Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτικών Ειδικευμένων στην Ειδική Αγωγή – ΠΣΕΕΕΑ» και μέχρι σήμερα, δεν υπήρξε ποτέ συνδικαλιστικός φορέας, αλλά η αποστολή της συνοψίζεται μεταξύ άλλων στην:  Εξασφάλιση υψηλών προδιαγραφών στην παροχή ειδικής εκπαιδευτικής παρέμβασης για όλα τα παιδιά που την έχουν ανάγκη, προώθηση επιστημονικής έρευνας σε θέματα που αφορούν στην ειδική αγωγή, όπως πρώιμη παρέμβαση, σχολική ένταξη, αναλυτικό πρόγραμμα, οικονομικά θέματα, ενδυνάμωση της οικογένειας, Συνεργασία της Ένωσης με τα συναρμόδια Υπουργεία, το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Πανεπιστημιακές Σχολές, αλλά και Συλλόγους Γονέων για την επίτευξη καλύτερης ποιότητας παρεχόμενων υπηρεσιών για τα παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Η  Π.Ε.Ε.Π.  επιτυγχάνει  τους  στόχους  της  με: Οργάνωση σεμιναρίων, συμποσίων και συνεδρίων, Σχεδιασμό και υλοποίηση ερευνητικών προγραμμάτων και προγραμμάτων παρέμβασης, Εκδηλώσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου.

Επίσης η ΠΕΕΠ συνέταξε και καθιέρωσε τον Κώδικα Ηθικής και Δεοντολογίας του Ειδικού Παιδαγωγού. http://eidikidiapaidagogisi.blogspot.com/2014/02/blog-post_10.html

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους αυτούς που μας τίμησαν   με  την  παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμό:1.Εκπρόσωπο Μητρόπολης Χανίων Κυδωνίας και Αποκορώνου, Πατήρ Γεώργιο Σεργάκη 2.Βαγιωνάκη Βάλια, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. ΧΑΝΙΩΝ 3.Βλαζάκη Νικόλαο, Αντιδήμαρχο Παιδείας Χανίων 4. Βερνάδο Μιχαήλ, τ. Σχολικό Σύμβουλο Ειδικής Αγωγής Περιφέρειας Κρήτης 5. Μπασιά Αμαλία, εκπρόσωπο Αναπηρικού Κινήματος Χανίων 6.Γκουλούση Γρηγόριο, Πρόεδρο Ένωσης Δήμου Χανίων. Επίσης ευχαριστούμε για τη Γραμματειακή Υποστήριξη τις : 1. Σκουμπάκη Βασιλική   και 2. Κλίνη Μαρία.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook