Χανιά | Πού θα πάνε οι Λαϊκές Αγορές από Οκτώβρη; Δες εδώ

χανιά-πού-θα-πάνε-οι-λαϊκές-αγορές-από-232111

Η χωροθέτηση των λαϊκών αγορών στα Χανιά από την 1η Οκτωβρίου μέχρι τον Μάρτιο του 2016, απασχόλησε την χθεσινή συνεδρίαση του συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας.

Το συμβούλιο κατέληξε στο παρακάτω πλάνο χωροθέτησης των λαϊκών αγορών:

Λαϊκή Δευτέρας: Οδός Γιαμπουδάκη, από Ξανθουδίδου έως Νεάρχου

Λαϊκή Τρίτης: Νεροκούρου – Οδός Κολοκοτρώνη

Λαϊκή Τετάρτης: Παχιανά: Οδός Ξέπαπα ή Λευκών Ορέων

Λαϊκή Πέμπτης: Νέα Χώρα: Πατριάρχου Γερασίμου από Πειραιώς έως Αγίου Κωνσταντίνου

Λαϊκή Σαββάτου: Κουμ Καπί, ως έχει στην οδό Μίνωος

koinotita7sept15Στη συνεδρίαση, έδωσαν το «παρών» κάτοικοι των Παχιανών που εξέφρασαν για ακόμη μια φορά τα παράπονά τους και μετέφεραν το αίτημά τους να μεταφέρεται η λαϊκή αγορά και σε άλλους δρόμους. Μάλιστα άφησαν αιχμές για πιέσεις των εκπροσώπων των λαϊκών αγορών στους αρμόδιους φορείς. Έτσι, το συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας, εισακούοντας της διαμαρτυρίες των κατοίκων, δεν δέχτηκε την σχετική πρόταση της επιτροπής ποιότητας ζωής, που τοποθετούσε την λαϊκή της Τετάρτης στην οδό Μανουσογιαννάκηδων αλλά την πρόταση των κατοίκων για μεταφορά στην Ξέπαπα ή την Λευκών Ορέων.

Την τελική απόφαση θα λάβει το δημοτικό συμβούλιο Χανίων, σε επόμενη συνεδρίασή του.

aveaΑπό την πλευρά της, η πρόεδρος του συμβουλίου, Ειρήνη Αθανασάκη μετέφερε στα μέλη της κοινότητας, την πρόταση της επιτροπής ποιότητας ζωής, σύμφωνα με την οποία  υπάρχουν σκέψεις για μόνιμη χωροθέτηση της λαϊκής της Τετάρτης σε χώρο που ανήκει στον Δήμο Χανίων και τη μόνιμη μεταφορά της λαϊκής της Πέμπτης, στο πάρκινγκ της ΑΒΕΑ, στη Νέα Χώρα.

Η σχετική πρόταση του προέδρου της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, αντιδημάρχου Γιώργου Πουλιδάκη θα διαμορφωθεί το επόμενο διάστημα ώστε να εξεταστεί αν μπορεί να υλοποιηθεί και θα τεθεί εκ νέου προς συζήτηση το επόμενο διάστημα.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook