Χανιά | Ποιοτικά κρασιά και πολιτισμός στα Οινοκρητικά 2017 | Photos

χανιά-ποιοτικά-κρασιά-και-πολιτισμός-489281

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής η έκθεση κρητικού κρασιού Οινοκρητικά 2017, που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου.

Πρόκειται για ένα Παγκρήτιο πολιτιστικό γεγονός, στο οποίο έδειξαν ενδιαφέρον μικροί και μεγάλοι.

oinokritika3Δεκάδες λάτρεις του κρασιού και όχι μόνο επισκέφθηκαν την έκθεση, στην οποία γεύτηκαν διάφορες γηγενείς κρητικές και διεθνείς ποικιλίες κρασιού, ενημερώθηκαν για την επίγευση αυτών, για την καλλιέργεια των αμπελώνων αλλά και για τις γεωγραφικές ζώνες που υπάρχουν. (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ.)

Οι παραγωγοί που συμμετείχαν (συνολικά 16 οινοποιεία από όλη την Κρήτη), παρουσίαζαν τοπικές ή διεθνείς ποικιλίες και εξηγούσαν την κάθε μια ξεχωριστά στο κάθε επισκέπτη. Ιδιαίτερα μεγάλο ενδιαφέρον έδειξαν οι νέοι για τις τοπικές ποικιλίες.

oinokritika4Η εκπρόσωπος της διοργανώτριας εταιρείας Οινοκρητικά ΑΜΚΕ, Μαρία Ανδρονίδου Τζομπανάκη, μιλώντας στο zarpanews.gr τόνισε πως «πρέπει να γίνονται όλο και περισσότερες δράσεις για το κρασί και πρέπει να σκεφτούμε πως θα οργανωθούμε όλοι μαζί ώστε να προβάλλουμε όλη την πόλη και δώσουμε ενδιαφέρον για όλες τις τοπικές επιχειρήσεις. Η Περιφέρεια είναι κοντά μας στήριγμα, σε αυτή την κατεύθυνση.»

Μάλιστα, η κ. Ανδρονίδου Τζομπανάκη επεσήμανε πως πρέπει όλα τα οινοποιεία, ανεξάρτητα από το μέγεθός τους, να συμμετέχουν στην έκθεση, προκειμένου να προβάλλονται.

oinokritika2Η κ. Τζομπανάκη δεν παρέλειψε να αναφέρει την απουσία του Δικτύου Οινοποιών Χανίων Ρεθύμνου, λέγοντας πως » Το Δίκτυο Οινοποιών Χανίων Ρεθύμνου κακώς δε συμμετείχε.Μόνο ενωμένοι θα καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους που θέλουμε και να έχουμε πρόοδο στο κρασί και στα οινοποιεία.»

Τα Οινοκρητικά 2017 που άνοιξαν την αυλαία τους την Παρασκευή, ολοκληρώθηκαν την Κυριακή με διάφορες εκδηλώσεις. Πιο συγκεκριμένα, εκτός από την έκθεση και την οινογευσία, προβλήθηκε βίντεο, πραγματοποιήθηκε ομιλία για τις οινικές ζώνες ΠΟΠ, workshop για παιδιά με θέμα το αμπέλι, ειδική παρουσίαση δυο οινοποιείων που βραβεύτηκαν σε διεθνείς διαγωνισμούς και τέλος μελωδική οινογευσία κατά την οποία οι επισκέπτες δοκίμαζαν τα κρασιά με τη συνοδεία μουσικής πιάνου από τον Γιώργο Λουτσέτη.oinokritika2oinokritika3oinokritika5Ήδη οι προετοιμασίες για τα Οινοκρητικά 2018 έχουν ξεκινήσει.

oinokritika6zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook