Ποδηλάτρεις: «Σήμερα στην πανσέληνο, κανένα κουδούνι δεν θα ακουστεί» | Γιατί δεν θα γίνει φέτος φεγγάρι στη Ρόδα

ποδηλάτρεις-σήμερα-στην-πανσέληνο-κ-372168

Το φεγγάρι στη ρόδα, το παιχνίδι που καθιέρωσαν οι Ποδηλάτρεις κάθε πρώτη πανσέληνο του Μαΐου, φέτος δεν θα πραγματοποιηθεί. Τους λόγους τους εξηγούν στην προσωπική τους σελίδα στο faceboook:

«Σήμερα έχει πανσέληνο. Η πανσέληνος του Μαΐου. Κάθε χρόνο αυτή τη μέρα η πόλη των Χανίων ζει μια ξεχωριστή βραδιά. Τα πετάλια κινούνται, οι τροχοί γυρίζουν και γεμίζει η πόλη από γελαστές φάτσες. Μια χιλιάδα ποδήλατα κατακλύζουν την παλιά πόλη και κάτω από το φως του φεγγαριού παίζουν ένα παιχνίδι.

Το φεγγάρι στη ρόδα.

Ένα παιχνίδι που δεν είναι μόνο παιχνίδι, αλλά 2 ώρες ποδηλατάδας, γέλιου, ακτιβισμού και διεκδίκησης μιας κινητικά βιώσιμης πόλης, με ποδηλατόδρομους, πεζοδρόμια, ελευθέρους δημόσιους χώρους.

Σήμερα στην πανσέληνο, κανένα κουδούνι δεν θα ακουστεί. Το 9ο Φεγγάρι στη Ρόδα δεν θα πραγματοποιηθεί. Παρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν οι ποδηλάτρεις για την διοργάνωση του, η έλλειψη εθελοντών ποδηλάτρεων για τις ανάγκες της οργάνωσης του, μας οδήγησε στην απόφαση να το αναβάλλουμε. Μείναμε από λάστιχο λοιπόν.

Οι ποδηλάτρεις σαν συλλογικότητα χωρίς χορηγούς, ιεραρχίες και καταστατικά κατάφεραν και καταφέρνουν να δημιουργούν ιδιαίτερες καταστάσεις στην πόλη με τις δράσεις τους. Πολλοί θα αναζητήσουν το «φεγγάρι» φέτος. Θα είναι μία αναβολή. Ας το σκεφτούμε όλοι καλύτερα κι ας το ξαναδούμε του χρόνου. Εμείς στο μεταξύ, θα συνεχίσουμε να διαδηλώνουμε με την παρουσία μας στη πόλη και θα προσπαθούμε να την μετατρέψουμε σε βιώσιμη, όπως ήταν και ο στόχος του εμπνευστή του παιχνιδιού, του Γιάννη.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook