Χανιά | ΠοδηΛάτρεις: Μη σπαταλάτε τα χρήματα των δημοτών σε έργα βιτρίνας κύριε Δήμαρχε!

χανιά-ποδηλάτρεις-μη-σπαταλάτε-τα-χρή-455585

Διευκρινίσεις και απαντήσεις ζητούν από το Δήμαρχο Χανίων οι Ποδηλάτρεις, σχετικά με το δρόμο στην Ακτή Παπανικολή στη Νέα Χώρα, μετά την ανακοίνωση για ανάπλαση της περιοχής . Οι Ποδηλάτρεις ανησυχούν για την ασφάλεια του δρόμου και επισημαίνουν την ανάγκη δημιουργίας αποκλειστικών ποδηλατοδρόμων στην πόλη ή λωρίδων αποκλειστικής χρήσης ποδηλάτων. Την ίδια ώρα, απευθυνόμενοι στον Δήμαρχο Χανίων Τάσο Βάμβουκα λένε: » Μην σπαταλάτε τα χρήματα των δημοτών σε έργα βιτρίνας.»

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση από τους Ποδηλάτρεις:

» Διαβάσαμε για την λεγομένη ανάπλαση της Ακτής Παπανικολή και είδαμε και το σχετικό βιντεάκι. Αναφέρεται στην περιγραφή ότι “η οδός Παπανικολή προτείνεται να γίνει οδός μικτής χρήσης οχημάτων και ποδηλάτου (cycle street)”.

Δηλαδή σε τί ακριβώς θα διαφέρει κυκλοφοριακά από όλους τους υφιστάμενους δρόμους του Δήμου Χανίων; Δεν είναι ήδη μικτής χρήσης, δηλαδή ΙΧ παντού και έντρομοι ποδηλάτες σε προσπάθεια επιβίωσης; Σε τί ΑΚΡΙΒΩΣ θα διαφέρει ο υπό σχεδίαση δρόμος από τον υφιστάμενο όσον αφορά την κυκλοφορία μηχανοκίνητων και ποδηλάτων; Πώς θα εξασφαλίζεται η ασφάλεια των ποδηλατών; Με την στάμπα του ποδηλάτου στο οδόστρωμα; Θα είναι εφικτό να κυκλοφορεί με ασφάλεια από την κυκλοφορία οχημάτων παιδάκι με ποδήλατο; Εσείς θα νιώθατε ασφαλής να κυκλοφορεί το παιδάκι σας, το ανίψι σας σ’ αυτό που θέλετε να φτιάξετε;

Γράφει στον ιστότοπο του δήμου Χανίων: ““Με την ανάπλαση της Ακτής Παπανικολή αλλάζουμε ουσιαστικά την εικόνα του παραλιακού μετώπου της Ν. Χώρας, ενώ σε συνδυασμό με τη δημιουργία των υποδομών εκείνων, όπως ποδηλατόδρομου, ραμπών για ΑΜΕΑ, μιας μικρής πλατείας, κ.α., αναβαθμίζουμε στο σύνολο της τη συγκεκριμένη περιοχή”, τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Βάμβουκας, γνωστοποιώντας ότι ο προϋπολογισμός του έργου υπολογίζεται σε περίπου 1 εκατ. Ευρώ”

Μα συγνώμη. Τώρα ονομάζετε ποδηλατόδρομο αυτό που πιο πάνω αναφέρεται ως οδός μικτής χρήσης; Είναι κάτι που δεν καταλαβαίνουμε; Είναι τουλάχιστον ντροπή να αλλάζετε το νόημα των λέξεων κύριε Δήμαρχε. Ποδηλατόδρομος σημαίνει δρόμος αποκλειστικής χρήσης από ποδήλατα. Όπως ημέρα χωρίς αυτοκίνητο σημαίνει ό,τι λένε οι λέξεις. Τι δεν καταλαβαίνετε εσείς ή τί δεν καταλαβαίνουμε εμείς; Δεν μπορεί, κάποιο απ τα δύο μέρη κάνει λάθος. Μακάρι να είμαστε εμείς.

Μην σπαταλάτε τα χρήματα των δημοτών σε έργα βιτρίνας. Αν θέλετε ανάπλαση φτιάξτε αποκλειστικούς ποδηλατόδρομους ή έστω λωρίδες αποκλειστικής χρήσης ποδηλάτων. Χώρος υπάρχει στον συγκεκριμένο δρόμο. Θα σας αφήσουν όμως οι συνάδελφοι σας μαγαζάτορες;»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook