Χανιά | Πλούσιο πρόγραμμα φέτος στα «ΟινοΚρητικά»

χανιά-πλούσιο-πρόγραμμα-φέτος-στα-οι-644057

«Το κρασί παράγει και μεταφέρει πολιτισμό. Το κρασί είναι Πολιτισμός» Τα ΟινοΚρητικά 2018 θα λάβουν χώρα στις 2, 3 και 4 Φεβρουαρίου 2018, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (ΚΑΜ), Μεγάλο Αρσενάλι, Ενετικό Λιμάνι Χανίων.

Διοργανώνονται από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Έρευνας, Ανάδειξης, Ανάπτυξης των προϊόντων του Πρωτογενούς και Μεταποιητικού Τομέα της Κρήτης, ΟινοΚρητικά ΑΜΚΕ», που έχει έδρα στα Χανιά.

Τα ΟινοΚρητικά ως είχαν εμπνευστεί από το 2007 τα φυσικά Πρόσωπα της ΟινοΚρητικά ΑΜΚΕ και ήταν η πρώτη οινική εκδήλωση με θέμα τον Κρητικό αμπελώνα στο σύνολό του, που έγινε στην Κρήτη, αλλά και Παγκοσμίως γι αυτόν.

Σκοπός των διοργανωτών για τα ΟινοΚρητικά 2018, έχοντας πάντα ως κίνητρο την αέναη αναβάθμιση της οινικής κουλτούρας στα Χανιά και την Κρήτη γενικότερα, είναι:

1) η αντιμετώπιση του Κρητικού οίνου ως ενός στοιχείου πολιτισμού του τόπου μας, (όπως ο κάθε οίνος άλλης περιοχής, είναι στοιχείο πολιτισμού του τόπου από τον οποίο κατάγεται), όχι μόνο γιατί παράγεται στην περιοχή του, τοπικό προϊόν, αλλά γιατί φέρει εντός του, όλα τα χαρακτηριστικά του κάθε αμπελοτοπιού από το οποίο παράγεται,

2) η αναβάθμιση της οινικής παιδείας, στα Χανιά και την Κρήτη με εκπαίδευση των καταναλωτών ,επαγγελματιών του χώρου της εστίασης, με σωστή οινική ενημέρωση, για αναζήτηση της αυθεντικότητας της γεύσης στα οινικά προϊόντα της συγκεκριμένης χρονιάς.

3) η δημιουργία των προϋποθέσεων για την περαιτέρω ανάπτυξη της ποιοτικής παραγωγής του οίνου στην Κρήτη, τόσο με την παρουσίαση και προβολή και των νέων ή μικρών (επίσης νόμιμων) Οινοποιείων, στον ίδιο 2/3 χώρο με τα πιο μεγάλα ή πιο αναγνωρίσιμα οινοποιεία του νησιού, όσο και με την αναζήτηση αναβαθμισμένων Κρητικών οίνων, ως αποτέλεσμα μιας πιο προσεκτικής αμπελουργίας και οινοποίησης.

4) η ενεργοποίηση όλων των τομέων που εμπλέκονται με το αμπέλι και τον οίνο αλλά και όσων ωφελούνται από αυτά, έτσι ώστε να αναπτυχθούν ακόμη καλύτερα.

5) την επιτυχημένη τουριστική προβολή των Χανίων και της Κρήτης συνολικά, με κίνητρο τον οίνο, δηλ. τον πολιτισμό με θέμα τον οίνο, ως αποτέλεσμα της σωστής οινικής ενημέρωσης όλων των εμπλεκόμενων επαγγελματικά με τον οίνο (Αμπελοκαλλιεργητές –Παραγωγοί – Οινοχόοι- Εστιάτορες-Ξενοδόχοι – Καβίστες) και της εκπαίδευση-αναβάθμιση της οινικής κουλτούρας και παραγωγής του τόπου.

Ως ΟινοΚρητικά ΑΜΚΕ εργαζόμαστε για την προστασία και ανάδειξη του αμπελώνα όλης της Κρήτης, ως ένα πολιτισμικό προϊόν που χρειάζεται συνεχή ανάπτυξη, νέες ευκαιρίες και διαρκή προβολή, επενδύοντας στα περιθώρια βελτίωσης του Ελληνικού και δη του Κρητικού οίνου.

Γι αυτό, από φέτος: α) εγκαινιάζουμε στο θεσμό των ΟινοΚρητικών την ανταλλαγή οινικών πληροφοριών γηγενών ποικιλιών οίνου της Κρήτης με 1 γηγενή Ελληνική ποικιλία κάθε φορά και μάλιστα προερχόμενη από Π.Ο.Π. περιοχή (Π.Ο.Π= Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης). β) Ενσωματώνουμε τμήματα της Γαστρονομίας, του τουρισμού, του Εμπορίου, της Ψυχαγωγίας, της Εκπαίδευσης και της Τέχνης πόλης μας στον κοινό στόχο για επιτυχία των ΟινοΚρητικών 2018. Κάτι που είχαμε οραματιστεί και παρουσιάσει από τα πρώτα χρόνια του θεσμού των ΟινοΚρητικών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΙΝΟΚΡΗΤΙΚΩΝ 2018

ΣΑΒΒΑΤΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΙΝΟΚΡΗΤΙΚΩΝ 2018

ΚΥΡΙΑΚΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook